Grave

Burgemeester Van Asseldonk huldigt Junior Cyber Agent Zi Wen uit Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Afgelopen week was een bijzondere week voor een aantal kinderen uit Cuijk, Mill en Sint Hubert en Grave. Zij werden officieel gehuldigd tot Junior Cyber Agent van hun gemeente. Burgemeester Toon van Asseldonk huldigde Zi Wen als beste Cyber Agent van de gemeente Grave.

De afgelopen maanden werden de kinderen via HackShield opgeleid tot Cyber Agent. In deze game leren ze niet alleen hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen, maar ook hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen. Zoals bijvoorbeeld de gemeente. De burgemeesters zijn dan ook erg blij met deze Junior Cyber Agents.
In de gemeente Grave werd ook fanatiek meegedaan aan de basistraining van Hackshield. Daar huldigde burgemeester Van Asseldonk, Zi Wen als beste Cyber Agent. "Zi Wen vond de training van Hackshield best pittig. Maar hij heeft doorgezet, werd eerste en mocht daarom terecht het Cyber Agent-diploma in ontvangst nemen."

Zoektocht gaat door
De gehuldigde Cyber Agents waren de afgelopen maanden de beste spelers van HackShield in hun gemeente. Via een Basistraining en Quests (aanvullende opdrachten en uitdagingen) leerden zij alles over veilig internetten. Ook na de huldiging blijven de gemeenten Cuijk, Mill en Sint Hubert en Grave zoeken naar Junior Cyber Agents. HackShield is een doorlopende game die voortdurend wordt uitgebreid met nieuwe Quests. Aspirant-Cyber Agents kunnen zich dus nog steeds aanmelden op www.joinhackshield.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties