Grave

Burgemeester Lex Roolvink: 'Rommelmarkt niet verboden'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Recent verscheen onder andere op deze website het bericht dat de gemeente Grave, op gezag van burgemeester Lex Roolvink persoonlijk, een rommelmarkt (schuur- en garageverkoop) zou hebben verboden. Dat verbod leidde tot onvrede en gemopper, onder andere op social media.

De burgemeester hecht eraan een en ander toe te lichten: “Het zijn door het coronavirus bijzondere tijden. Toen bekend werd dat deze rommelmarkt georganiseerd zou worden is vanuit de gemeente contact gezocht met de organisatoren. Aan hen is medegedeeld dat de gemeente het in deze coronatijd niet verstandig vindt om een dergelijk, vaak veel publiek trekkend evenement, te organiseren. Er is echter geen verbod opgelegd, er is slechts het advies gegeven om het niet te doen. In de praktijk blijkt namelijk dat bij een dergelijk evenement het publiek zich niet altijd aan de coronamaatregelen houdt zoals de anderhalvemetermaatregel. Organisatoren zijn in een dergelijk geval, zoals in de horeca de kroegbazen dat ook zijn, verantwoordelijk. Boetes kunnen fors oplopen.
Op basis van dat advies hebben de organisatoren besloten de rommelmarkt niet door te laten gaan. Maar er is door de gemeente of door mij persoonlijk geen verbod opgelegd”.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties