Grave

Gewichtsbeperking en omleidingen vervallen

Brug Grave vanaf 15 oktober weer toegankelijk voor verkeer tot 50 ton

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Verkeer tot 50.000 kilo mag vanaf 15 oktober weer gebruikmaken van de John S. Thompsonburg bij Grave. De beperking tot 10 ton en bijbehorende omleiding komen dan te vervallen. Dat maakte Rijkswaterstaat 12 oktober bekend. Alleen in de kerstvakantie zijn de maatregelen tijdelijk weer van kracht vanwege herstelwerkzaamheden.

De brug bij Grave. (foto: Rijkswaterstaat - Studio Retouched)

In de planning werd nog rekening gehouden met november met het opheffen van de maatregelen. De intussen opgedane ervaring zorgt ervoor dat het herstel van de stevigheid van de brug sneller klaar is. Goed nieuws voor de gebruikers van de brug.

Kerstvakantie
In de kerstvakantie herstelt Rijkswaterstaat een zogeheten aanrijdschade. Bij het herstel hoort ook het plaatsen van de zogenoemde ‘protheses’. Die vangen een deel van de krachten op die op de knooppunten in de brug staan. De brug krijgt in totaal 124 protheses. De laatste komen op de locatie die door een aanrijding beschadigd is geraakt. Eerst wordt de schade hersteld, daarna worden de protheses geplaatst. De werkzaamheden vinden, zonder tegenslag, plaats van 27 december tot en met 9 januari. Die periode geldt de gewichtsbeperking tot 10 ton tijdelijk weer.
In eerste instantie waren de werkzaamheden voor de herfstvakantie gepland. Hoogwater zorgde echter voor vertraging. In goed overleg met diverse partijen is stremming verplaatst naar de kerstvakantie. Zo ontstaat de minste overlast.

Meer weten?
Op de website Maas: onderhoud en reparatie John S. Thompsonbrug Grave | Rijkswaterstaat kun je meer informatie vinden over het herstel van de brug.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties