Grave

Graafse is klaar voor Olympische Spelen

Bronzen medaille voor Guusje Steenhuis op WK judo

Door Freddy Klooté

GRAVE - De Graafse Guusje Steenhuis is weer helemaal terug in de wereldtop van het judo in de klasse tot 78 kilogram. Na tijden vol blessures, zelfs operaties, moest ze al haar fysieke, maar ook mentale kracht inzetten om weer op haar oude niveau te komen. Afgelopen weekend was er, in het vooruitzicht van de Olympische Spelen in Tokio, de eerste kans voor.

De weg naar de halve finale was gemakkelijk en de wedstrijden werden overtuigend met winst afgesloten. In de halve finale ontmoette ze de regerend wereldkampioene Madeleine Malonga, die haar op ippon klopte. Dus restte Guusje een strijd om het brons. Haar tegenstander daarin was een oude bekende. Marhinde Verkerk, bezig aan haar afscheidstoernooi. Het werd een spannende partij. Guusje Steenhuis wist al snel met een binnenwaartse beenveeg, na een snelle schijnbeweging, haar concurrente op een achterstand te zetten. Maar Marhinde gaf niet op. Guusje bleef sterk verdedigen en paste ook op voor een strafje. Toen Marhinde wel een strafje kreeg, was de wedstrijd vrijwel gelopen. Maar ook Guusje kreeg een strafje, zodat er nog een spannende slotminuut volgde. Guusje Steenhuis won en nam de bronzen medaille mee naar huis.

Ontroerend was het afscheid dat beide judoka’s, na afloop op de tatami, van elkaar namen. Omhelzingen, knuffels en ongetwijfeld mooie woorden. Gelukkig dat dit in topsport 2021 ook nog kan. Guusje Steenhuis kan zich opmaken voor de Olympische Spelen van Tokio.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties