Grave

Brabant United wint vijfde Brouwketel Walking Football-toernooi Grave

Door Theo Cools

GRAVE - Dankzij of ondanks de beperkingen kon na twee jaar hunkeren Walking Football Grave, behorende bij EGS 20, weer haar jaarlijkse toernooi doorgang laten vinden. En dat op het prachtige nieuwe sportcomplex De Kranenhof. Brabant United werd uiteindelijk de winnaar van het vijfde Brouwketel Walking Football-toernooi. (foto: Matt Gerrits)

20 deelnemende teams, verdeeld over 12 verenigingen uit de regio en ver daarbuiten, brachten zo'n 160 krasse knarren binnen de lijnen. De warming-up, begeleid door Jan Schaap en Ad Mellaard, had wel wat weg van het beeld van huppelende koeien die na een lange winter weer de wei in mogen. Wel met het verschil dat het hier een perfecte echte grasmat betrof waar een gemiddelde profclub nog jaloers op zou zijn. Toen de mannen de 60+ spieren extra soepel hadden gestretcht, kon wijze man en hoofdorganisator Theo Aarts het deelnemersveld in beweging zetten.
De Olympische gedachte van 'deelnemen is belangrijker dan winnen' is natuurlijk een mooie slogan, waar deze mannen ook helemaal achter staan. Alleen niet in het veld! Want dan moet er, indachtig hun voetbalverleden, bij voorkeur toch wel gewonnen worden. Voor de middag viel er nog niets te zeggen over de totaalscore, zodat die beslissingen pas na de voortreffelijke lunch van Bar Bistro de Brouwketel moesten vallen.
Omdat aan de totaalscore ook punten waren gekoppeld voor sportief gedrag werd het een vlekkeloos, gezellig toernooi dat qua tijd geheel volgens schema verliep. De spannende finale ging uiteindelijk tussen het Maldense Juliana 1 en Brabant United uit Valkenswaard. Door een doelpunt in de laatste seconde werd Brabant United toernooiwinnaar en kreeg men uit handen van wethouder Rick Joosten en Kees van Gent de enorme wisselbeker uitgereikt.
Prijzen, getrokken door Rick Joosten, waren er ook voor het sportiefste team, DAW 2, en voor Jos van de Wielen van Juliana Malden als meest unieke speler.
Rest nog te vermelden dat de hoofdprijs van de loterij, een ballonvaart beschikbaar gesteld door Pascal Noor, werd gewonnen door Henk Wijdeven, die dan het sportcomplex vanuit de lucht mag bekijken.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties