Grave

Bouw 41 huurappartementen centrum Grave gestart

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - In opdracht van Mooiland is Ballast Nedam Zuid gestart met de bouw van 41 sociale en duurzame huurappartementen aan de Maas en in het centrum van Grave. In klein gezelschap werd op dinsdag 18 mei de officiële start van de bouw verricht door Willem Jan van Lokven, interim bestuurder Mooiland, Theo Lemmen, wethouder gemeente Grave en Jack Koch, directeur Ballast Nedam Zuid. Zij zetten letterlijk de eerste schop in de grond en gaven hiermee de start van de bouw een feestelijk tintje.

Het appartementencomplex met de naam ‘De Brouwerij’ wordt gerealiseerd op de locatie Oliestraat-Maaskade. Midden in het historisch hart van Grave met de Maas als achtertuin. Passend bij de architectuur van Grave is een ontwerp gemaakt met hierin een mix van twee- en drie kamerappartementen, geschikt voor jong en oud. Naar verwachting zijn de woningen in het najaar van 2022 klaar voor verhuur.

Archeologische vondsten
Mooiland heeft 31 woningen aan de Oliestraat en Maaskade gesloopt om plaats te maken voor het appartementencomplex De Brouwerij. Daarbij werden muur-, vloer- en funderingsrestanten gevonden van voormalige gewelfkelders. De bovenste restanten komen waarschijnlijk uit de 17e eeuw. In diepere lagen zijn sporen gevonden die teruggaan tot in het begin van het ontstaan van de vesting Grave. De vondsten betekenen een enorme kennisverrijking over de historie en ontwikkeling van de stad Grave. De naam ‘De Brouwerij’ is vernoemd naar een bierbrouwerij die tot 1916 gevestigd was in een van de voormalige panden op deze plek.

41 duurzame en energiezuinige appartementen
Mooiland bouwt met De Brouwerij aan een duurzame en toekomstbestendige sociale woningvoorraad in Grave. De appartementen zijn extra goed geïsoleerd en worden verwarmd en gekoeld door een warmtepomp. Zonnepanelen leveren energie voor het complex.

Interesse in deze nieuwbouw?
Zorg dat u ingeschreven staat als woningzoekende bij Mooiland. Op de website www.mooiland.nl vindt u een projectpagina over dit nieuwbouwproject. U kunt zich hier ook aanmelden als geïnteresseerde. Als u dit doet informeert Mooiland u zodra de start van de verhuur begint.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties