Grave

Marion Wierda vervanger

Boudewijn Schaveling (D66) verlaat gemeenteraad Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Boudewijn Schaveling (D66) verlaat de gemeenteraad. Marion Wierda, nummer twee op de verkiezingslijst van D66, volgt Schaveling in december op. Schaveling verhuist naar Helmond. Deze verhuizing betekent het einde van zijn raadslidmaatschap. De wet schrijft voor dat een raadslid woonachtig moet zijn in de gemeente waar hij/zij raadslid is.

Boudewijn Schaveling: “Vanwege een aantal veranderingen in mijn privésituatie heb ik besloten terug te gaan naar de regio waar ik vandaan kom. Daaruit volgt dat ik niet langer lid van de raad kan zijn. Het spijt mij dit besluit te moeten nemen. Met hart en ziel heb ik mij in het raadswerk gestort. D66 heeft één zetel in de raad maar bestaat uit een gedreven fractie van acht personen. Samen zijn wij de fractie D66 en samen zitten wij in de raad. Zo ervaren wij dat. Daarom kan ik samen met het team met groot vertrouwen de raadszetel overdragen aan mijn opvolger Marion. Uiteraard is zij op de hoogte van alle dossiers die spelen en kan zij het D66 gedachtegoed voortzetten in de raad”.

'Flinke uitdagingen'
Marion Wierda (51) is woonachtig in Velp en werkt als afdelingshoofd Omgeving en Communicatie bij Waterschap Rivierenland. Wierda: “Openbaar bestuur is een groot goed, daar zet ik me graag voor in. Grave staat bovendien voor flinke uitdagingen: wel of niet een gemeentelijke herindeling, grip krijgen op het sociaal domein, financiën op orde, grote bouwprojecten, energieneutraal, voldoende voorzieningen en cultuur. Ga zo maar door. D66 heeft daar een eigen kijk op en ik ga dat geluid laten horen. Op dit moment zijn er maar twee vrouwelijke gemeenteraadsleden in Grave. Ik vind het belangrijk dat er meer vrouwen in de politiek komen en draag ook op dat vlak graag mijn steentje bij.”

D66 Grave heeft sinds de verkiezingen in maart 2018 één zetel in de gemeenteraad van de gemeente Grave. De partij is ‘nieuw’ in Grave en bestaat na vertrek van Schaveling uit een fractie van 7 personen. Meer informatie over de partij is te vinden op https://grave.d66.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties