Grave

Bossche bisschop komt naar Grave om nieuwe pastoor te installeren

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Bisschop Gerard de Korte van 's-Hertogenbosch komt zondag 28 februari naar Grave om Herman Schaepman te installeren als nieuwe pastoor van Escharen, Gassel, Grave en Velp. Hij doet dat tijdens een heilige mis, om 14 uur in de Sint-Elisabethkerk. Door de coronamaatregelen is de viering alleen via kerkomroep en het YouTubekanaal van de parochie te volgen.

Bisschop Gerard de Korte van ’s-Hertogenbosch.

Bisschop De Korte komt graag naar Grave. Zo vierde hij op 13 juni zijn 65e verjaardag in de vestingstad; een dag later vierde hij weer de mis in de Sint-Elisabethkerk. Omdat Herman Schaepman voor het eerst pastoor wordt, reist de bisschop weer deze kant op. Op een later moment, als de coronacrisis voorbij is, worden parochianen, op feestelijke wijze, in de gelegenheid gesteld om de pastoor te feliciteren met zijn benoeming.

Viering thuis volgen
Thuis deze H. Mis meevieren kan op een computer of laptop, maar ook op een smartphone, iPad of tablet en op de televisie. Door de coronamaatregelen en de grote beperkingen voor de Kerk zijn de inkomsten van de parochie sterk teruggelopen. Iedere steun is van harte welkom. De collecte en de Actie Kerkbalans worden van harte aanbevolen. Een bijdrage voor de collecte of gift is over te maken op bankrekeningnummer NL 06 RABO 0117 1042 64 ten name van R.K. Parochie H. Elisabeth.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties