Grave

Bootcampen op sportpark EGS’20 met nieuwe sportshirts

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Sinds 2 september is het sportaanbod op het nieuwe sportpark van EGS’20 in Grave uitgebreid met bootcampen. De startende ondernemer Rick Beijer (20), die met zijn bedrijf Beijrick als personal trainer en coach actief is, sloot een akkoord om de op het sportpark aanwezige 'powerhill' mede te gaan gebruiken voor bootcamp. “Ik was al langer bezig om te kijken of er een plek in de buurt was waar we buitensportfaciliteiten konden realiseren. Daarom was het ook geweldig nieuws toen ik te horen kreeg dat het nieuwe sportpark dergelijke faciliteiten ging realiseren en bereid was mij de kans te bieden daarbij te helpen”, vertelt Beijer.

Rick Beijer (links) en Jochem Jacobs.

Al van jongs af aan heeft sport en beweging de interesse van Rick Beijer. “Mede dankzij de steun van mijn ouders ben ik vol gegaan voor mijn passie. Mijn moeder heeft zich ook altijd ingezet voor sport en beweging. Wat ik nu doe was haar droom en ik vind het erg gaaf om die droom nu zelf ook waar te kunnen maken”.
Rick rondde twee jaar geleden de studie sport en beweging af en tijdens deze studie liep hij een jaar stage bij Fitland in Mill, waar hij ook nog twee jaar werkte. Nu volgt hij de studie ondernemerschap en retail management waarin hij leert om zijn eigen onderneming verder vorm te geven.

Inspiratie
Met de onderneming Beijrick zet Rick zich inmiddels al een jaar in voor (outdoor) sport en beweging voor jong en oud. Een van zijn inspiratiebronnen was NYMA Outdoor Gym in Nijmegen. NYMA Outdoor Gym kent een concept waarbij buitensportfaciliteiten voor iedereen beschikbaar worden gesteld. “Het is laagdrempeliger en veel gevarieerder. Daarnaast is het voor iedereen toegankelijk. Het kent geen abonnementen en is geschikt voor alle leeftijdsgroepen”.
Dat was wat Rick ook voor zich zag ergens in Grave. “Natuurlijk zijn er al heel veel mogelijkheden om buiten te sporten in Grave, maar een bootcamp zoals bij NYMA kenden we nog niet. Daar wilde ik me voor inzetten. Ik had al een businessplan opgesteld en gesprekken gevoerd met mogelijke locaties. Daarnaast had ik contact gezocht met raadslid Jochem Jacobs en hem gevraagd eens te kijken of de gemeente misschien ergens in zou kunnen ondersteunen. Uiteindelijk werd ik getipt om contact op te nemen met het nieuwe sportpark van EGS’20”.

CDA sponsort enthousiasme
Jochem Jacobs, de nummer 5 op de CDA Land van Cuijk-kieslijst, zag het enthousiasme in de jonge entrepreneur en stond er gelijk voor open om mee te denken. “Rick en ik hadden al, nog voordat het nieuwe sportpark werd gerealiseerd, nagedacht over verschillende geschikte locaties waar eventueel buitensportfaciliteiten konden worden gerealiseerd. Het feit dat dit nu op het nieuwe sportpark kan is super! Zo’n enthousiaste jonge ondernemer met dit soort leuke initiatieven verdient ondersteuning. Daarom hebben we afgesproken, als promotie-actie, dat mensen die zich in de maand oktober aanmelden voor de bootcamp er gratis een sportshirt bij krijgen. Deze wordt dan door mij en het CDA Land van Cuijk gesponsord”, geeft het 31-jarige kandidaat-raadslid aan.

Aanmelden voor bootcamp
Op dit moment wordt er op drie avonden gebootcampt en zijn er inmiddels al meer dan 30 sporters. Mocht de vraag verder toenemen dan wordt er nagedacht om dit elke avond te gaan doen. Rick: “Mensen kunnen zich bij mij aanmelden voor een bootcamp via 06-13717480. Uiteraard kunnen ze ook gebruikmaken van mijn diensten als personal coach. Dit kan één-op-één, maar ook één-op-twee of één-op-drie. Op korte termijn hoop ik de website online te hebben zodat mensen ook daar meer informatie kunnen vinden over de bootcamp en andere diensten van Beijrick.” De websitenaam is al bekend: www.powerhillgrave.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties