Grave

Blije kindergezichten - Column Carla Wijnhoven

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

Als je denkt aan schoenen en met name gevulde schoenen in combinatie met de maand december, dan denk je aan blije kindergezichten.

Afgelopen week kreeg ik een klacht binnen van een gedetineerde waar ik een verweerschrift op moest maken. Een verweerschrift is een officiële reactie op de klacht. Gedetineerden hebben binnen detentie het recht om een klacht in te dienen bij de directeur. Ze kunnen dit zelf doen, via een externe Commissie van Toezicht of via de eigen advocaat.
De gedetineerde klaagde over de beschadiging van zijn schoen en de advocaat had een brief aan mij gestuurd waarin hij de medewerkers van PI Grave verantwoordelijk hield voor de schade aan de schoen van zijn cliënt. De medewerkers zouden volgens hem de zool onnodig losgetrokken hebben om te controleren of er verboden middelen of andere zaken in de schoen verborgen zouden zitten.
Bij navraag aan de medewerkers bleek dat er voorafgaand aan de schoencontrole een celinspectie had plaatsgevonden waarbij ook een drugshond aanwezig was geweest. De hond had een signaal afgegeven en was bij de schoenen van de gedetineerde gaan zitten. Dit betekent dat er mogelijk drugs in de schoenen zitten, dan wel dat de schoenen mogelijk in contact zijn geweest met drugs. Hierop zijn de schoenen goed bekeken door de medewerkers en uit nader onderzoek bleek dat de zool wel heel erg los zat. Ook bleek de onderkant van de schoen uitgehold te zijn. Er bleek echter niets (meer?) in de schoen aanwezig te zijn. Na deze inspectie is de zool door de medewerkers weer teruggeplaatst in de schoen.
Tot mijn grote verbazing kreeg ik 14 dagen later een brief binnen van zijn advocaat met een rekening wegens het vernielen van de schoen(en). Het bleek volgens de gedetineerde te gaan om een paar designerschoenen van Luis Vuitton met een waarde van 720 euro! Het verzoek was om deze rekening z.s.m. over te maken...

Deze schoen leverde dus geen blij kindergezicht op, maar een verbaasde blik van de directeur!

Carla Wijnhoven
Vestigingsdirecteur PI Grave

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties