Grave

Fabienne Naderman, ambassadrice van het Graafse hockey

'Blauw-zwart dragen we met trots'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Enthousiast komt Fabienne binnen. Na het interview moet ze als een speer naar de Kranenhof om te trainen bij Dames 1. “Ja op de Kranenhof. De grootste verandering van de laatste jaren voor onze hockeyclub: de verhuizing van de Stoofweg naar dit nieuwe en fantastische sportcomplex. En het bevalt prima. We hebben een supermooi veld, met prachtig kunstgras. En niet te vergeten, een superleuke kantine, met veel gezelligheid. Meer drukte. En verder kleedkamers, douches en alle mogelijke faciliteiten. Alles klopt gewoon”. (foto's: Matt Gerrits)

“Ik ben geboren in Nijmegen, in het ziekenhuis. En daarna snel terug naar Grave waar ik altijd ben blijven wonen. Na de Sprankel en het Merletcollege studeer ik nu HRM aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Ik zit in mijn eindexamenjaar en heb er zin in om aan de slag te gaan”. Haar ogen stralen. Het enthousiasme is alom aanwezig. “Mijn ouders waren altijd al met sport bezig en dat sloeg over op mijn oudere broer en jonger zusje. Ik heb volleybal geprobeerd. Later dansen en paardrijden. Toen mijn broer met hockey begon en daar met enthousiaste verhalen over thuiskwam ben ik ook daarmee begonnen. Ik was acht. Ja, ik was al vroeg met het zoeken naar een passende sport bezig. En nu ben ik al dertien jaar lid van Hockeyclub Grave en ben nog steeds met veel plezier bezig. Naast het spelen bij de dames ben ik gevraagd om de pr te doen. Want we kunnen best nog nieuwe leden gebruiken. Vooral voor de heren en voor de jeugd”.

Hockeyclub Grave
Fabienne: “Hockey is een leuke sport, die de laatste jaren nog leuker is geworden door allerlei veranderingen in de regels. Die maken het sneller en een mooie sport om naar te kijken. Maar vooral om het zelf te doen. De Nederlandse dames zijn momenteel wereldtop en de mannen zijn weer langzaam maar zeker uit een dalletje aan het kruipen. Hockey heeft heel lang de naam gehad een elitaire sport te zijn. Nou, gelukkig zijn die tijden voorbij en komen ook nooit meer terug. Hockey is er voor iedereen. Een dure sport? Je moet zelf zorgen voor een stick, een bitje en scheenbeschermers. Ons blauw-zwarte tenue krijg je. Verder is er natuurlijk de contributie. Bij Hockeyclub Grave kun je op elk moment instromen. Je krijgt de gelegenheid om drie keer op proef te komen trainen. Twijfel je dan nog is een vierde keer echt geen probleem hoor. En dan word je op leeftijd ingedeeld. Mocht je graag bij een vriendje spelen dan kan dat ook geregeld worden. Op dit moment hebben we bij onze club de volgende teams: Dames I, 2 en 3. Heren I. E6 en E8 (mix jongens en meisjes) plus D en twee C-teams. O ja, niet te vergeten een veteranenteam. Die zijn bloedfanatiek. We trainen twee keer per week. Dat is voor elk team verschillend. Alleen op donderdagavond trainen alle seniorenteams. Waarom?”

Fabienne lacht: “Dat is na afloop heel gezellig in de kantine. Al is die nu in de nieuwe coronagolf weer gesloten. De trainingen worden verzorgd door echte trainers of senioren die daar belangstelling voor hebben. Ik heb twee jaar de F-jes getraind en volgend jaar train ik de C. Bij de proeftraining moet je alleen sportieve kleding aan. Wij zorgen voor de andere benodigdheden. Zoals eerder gezegd kunnen we nieuwe leden gebruiken. Vooral voor de jeugd zou dat prachtig zijn, zodat ze met leeftijdgenoten kunnen spelen. Wat we ook leuk zouden vinden is nieuwe leden in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. We noemen dat benjaminhockey. Die spelen dan natuurlijk op een heel klein veldje. Net als de F-jes, die op een kwart veld spelen en de E-tjes die op een half veld spelen. Bedenk dat hockey een hele gezonde sport voor kinderen is. Naast het sociale contact is het goed voor de ontwikkeling voor voeten, handen, conditie, snelheid en inzicht. Hockey houdt je fit. Ben je 16 jaar, dan moet je een scheidsrechterkaart hebben, want dan moet je minstens drie keer per jaar een wedstrijd scheidsrechter zijn. En ook dat is goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Van de ouders van jeugdleden verwachten we dat ze meedoen aan het vrijwilligerswerk. Er zijn altijd dingen te doen die het voor de club mogelijk maken om te bestaan. Er samen zijn voor je club of de club van je kinderen geeft een fijn, sociaal gevoel. En ik durf zonder schroom te zeggen: Hockeyclub Grave is een leuke, keigezellige club”.

En daar gaat ze. Fabienne Naderman. Een boegbeeld voor Hockeyclub Grave.

www.hockeyclubgrave.nl 
info@hcgrave.nl 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties