Grave

Bijna kwart miljoen euro voor clubs Land van Cuijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LAND VAN CUIJK - Honderdzeventien verenigingen uit het land van Cuijk mogen samen bijna een kwart miljoen euro bijschrijven op hun bankrekening. Ze hebben dat bedrag verdiend door in 2016 mee te doen aan de Clubkasactie van LVCNET. Zij hielpen leden en supporters bij de overstap naar glasvezel. De clubkas wordt aangevuld met een bedrag tussen de 140 en 11.000 euro.

De verenigingen werden destijds ingezet om glasvezel te promoten in hun dorp. In ruil daarvoor kregen ze voor elk huishouden dat overstapt en de club nomineert een bedrag. Wat iedere vereniging precies ontvangt, wordt in april 2021 bekendgemaakt tijdens een evenement. "We willen er wel een feestje voor alle clubs van maken", stelt LVCNET-voorzitter Hugo Bens. "Je haalt niet zomaar een kwart miljoen euro op voor de verenigingen in het land van Cuijk. Dat is echt wel een prestatie van jewelste."
Hoe en waar het evenement plaatsvindt, is nog niet bekend. "We hadden dit het afgelopen jaar al willen doen, maar corona gooide roet in het eten", vervolgt Bens. "Nu is onze gevestigd op het komende voorjaar. Langer gaan we het ook niet uitstellen. Dan maar een sober coronaproof evenement."

Netwerk medio 2021 klaar
De aanleg van het glasvezelnetwerk is in volle gang. De laatste gemeenten, Grave en Mill & Sint Hubert, worden nu aangelegd. In de andere gemeenten worden de losse eindjes nog opgepakt. In juni 2021 is het helemaal klaar. Tot die tijd stap je nog over zonder 450 euro activatiekosten te betalen. Deze actie loopt tot 1 juli 2021.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties