Grave

Bibliotheken tijdelijk gesloten maar de AfhaalBieb is open

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Het kabinet heeft de coronamaatregelen aangescherpt. Een van deze maatregelen is dat de bibliotheek tot 19 november gesloten blijft. Gelukkig zijn er verschillende online mogelijkheden zoals de Online Bibliotheek waarmee leden gratis e-books en luisterboeken kunnen lenen. Maar sommige mensen hebben liever een echt boek in hun handen. Voor hen biedt de bibliotheek vanaf donderdag 5 november de Afhaalbieb en de Verrassingstas.

Om leden toch te blijven voorzien van een inspirerende leesvoorraad is besloten de AfhaalBieb weer in het leven te roepen. Via de website van de bibliotheek kunnen leden online materialen reserveren. De gereserveerde materialen kunnen opgehaald worden nadat ze per mail een afhaalbericht hebben ontvangen. Uiteraard werkt de bibliotheek volgens de voorschriften van het RIVM. Het afhalen van boeken wordt veilig georganiseerd aan de deur van de Bibliotheek. De veiligheid voor bezoekers en medewerkers staat voorop.

Verrassingspakket telefonisch aan te vragen
Als extra service kunnen leden ook telefonisch een verrassingstas aanvragen; een boekentas met 3 titels in de genres ‘Romans’, ‘Thrillers' of ‘Literatuur’. Tijdens openingstijden (met uitzondering van uren zonder personeel) kan er gebeld worden met de bibliotheekvestiging in jouw gemeente. Kijk voor meer informatie over de AfhaalBieb, de openingstijden en de telefoonnummers van alle vestigingen op www.biblioplus.nl/corona

Leuk cadeautje
Tot 30 november vindt de leescampagne Nederland Leest plaats. In ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Deze literaire non-fictie van Judith Koelemeijer krijgen leden in november cadeau bij een bezoek aan de AfhaalBieb.

Online activiteiten gaan door
Onze online activiteiten kunnen natuurlijk wel doorgaan. In het kader van Nederland Leest organiseren diverse grote Bibliotheken webinars met grote schrijvers onder de noemer ‘Ontmoet Schrijvers Online’. Leden en bezoekers van BiblioPlus kunnen vanuit huis gratis ‘meekijken’. Schrijf je in voor een webinar van Raoul de Jong, Judith Koelemeijer, Murat Isik of Susan Smit. De webinars zijn allemaal online te volgen tussen 19.30 en 20.30 uur. Kijk voor meer informatie op: www.biblioplus.nl/nederlandleest

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties