Grave

Bibliotheken Grave en Mill bieden hulp bij belastingzaken

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - In de maanden maart en april kan iedereen bij de bibliotheken van BiblioPlus terecht voor hulp bij belastingzaken. Wie de belastingaangifte of een aanvraag wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de bibliotheken van onder meer Grave en Mill. Er zijn computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan en het printen van de aangifte is ook gratis. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Voor specifieke hulp bij de aangifte of aanvraag kan men terecht bij het belastingspreekuur.

In de aangifteperiode organiseert de BiblioPlus samen met de sociale raadsvrouwen van Sociom en de vrijwilligers van KBO Heijen en Het Vogelasiel in Bergen spreekuren over de aangifte inkomstenbelasting 2017 en online toeslagen. Tijdens de spreekuren beantwoordt een deskundige vragen. Deze service is gratis maar telefonisch aanmelden is noodzakelijk.

Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Kijk voor meer informatie en alle data op www.biblioplus.nl/belastinghulp

Cursussen computergebruik, internet en digitale overheid
Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid, organiseert BiblioPlus de cursus Digisterker. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites zoals Mijn toeslagen en Mijn Overheid.

Voor alle mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op de computer en internet biedt de Bibliotheek de cursus Klik&Tik. Je leert de basisvaardigheden: de computer opstarten, typen en een e-mail versturen. Vervolgens via internet informatie opzoeken, iets kopen of een reis boeken. Ook leer je om te gaan met sociale media zoals Facebook, Skype en WhatsApp.

Samenwerking 
De belastingspreekuren worden landelijk georganiseerd in de Bibliotheken. Zij zijn een punt uit het convenant dat in 2016 gesloten is met de Belastingdienst met als doel mensen die minder digitaalvaardig zijn te helpen met online belastingaangiften en het online aanvragen van toeslagen.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties