Grave

Bibliotheek Grave ontvangt certificaat ‘dementievriendelijk’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Vorige week ontving Bibliotheek Grave het certificaat ‘dementievriendelijk’. Om dit certificaat te mogen ontvangen hebben de medewerkers van de bibliotheek een training ‘Goed omgaan met dementie’ gevolgd. Gerry Janszen, vrijwilliger Alzheimer Land van Cuijk en Gennep, overhandigde het certificaat en de sticker aan directeur-bestuurder Cyril Crutz (foto) in de leestuin van de bieb.

“Wij zijn trots op dit certificaat! Als bibliotheek zijn wij er voor iedereen. Het is belangrijk dat we mensen met dementie herkennen en weten hoe wij op een goede en respectvolle manier kunnen reageren”, vertelt Cyril Crutz.
Het aantal mensen met dementie neemt de komende jaren flink toe. “Daarom is het belangrijk dat we als bibliotheek mensen hierover informeren en met onze samenwerkingspartners, zoals de werkgroep Dementievriendelijke gemeente Grave, werken aan bewustwording van de ziekte en het fit houden van je brein”, stelt Kiyara Venner, regisseur leven lang leren.

Dit doet BiblioPlus middels activiteiten vanuit het Geheugenhuis in de Bibliotheek in Boxmeer en Bergen, maar natuurlijk ook met de collectie. Elke bibliotheekvestiging heeft een Eerste Hulp bij Dementie-koffer (EHBD-koffer) en binnenkort wordt hier een speciale EHBD-koffer voor kinderen aan toegevoegd.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties