Grave

Elke week leren over computers en techniek

BiblioPlus start na zomervakantie met TechLab Club

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Er zijn kinderen die passie hebben voor voetbal, judo, turnen of elke week fanatiek de bossen in gaan met de scouting. Voor al deze kinderen zijn er gezellige clubs om bij aan te sluiten en zo met andere kinderen hun hobby uit te oefenen. Maar wat als je gek bent op computers en techniek, als je graag wil vloggen en robots super interessant vindt? Daar start BiblioPlus na de zomervakanite met TechLab Club. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen vanaf september elke week ontdekken, leren en doen.

Voorheen organiseerde BiblioPlus workshops voor kinderen met thema’s als robotica en 3D-printen. Dat was na vier bijeenkomsten alweer voorbij. Met de TechLab Club is er elke week 1,5 uur plezier met technologie en nieuwe media.

De club gaat maandag 14 september van start in Bibliotheek Boxmeer en dinsdag 15 september in Bibliotheek Gennep. Vanaf dan is het elke week feest voor een groep kinderen die op ontdekkingstocht gaat met bijvoorbeeld het programmeren van drones en special effects leert creëren met een green screen. Als de TechLab Club een succes is, worden er nog meer ontdekkingsreizen toegevoegd, zoals 3D printen, stopmotion films maken, met LEGO Mindstorms bouwen en programmeren en ga zo maar door. In het vernieuwde TechLab-concept is er meer ruimte voor extra activiteiten en nieuwe onderwerpen, zodat kinderen altijd uitgedaagd worden.

Kijk voor meer informatie op www.biblioplus.nl/techlab. 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties