Grave

BiblioPlus start met TechLab in Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Op donderdag 7 juni gaat voor bibliotheek Grave de eerste ‘expeditie’ van het TechLab van start rondom het thema ‘robotica’. De expeditie bestaat uit vier bijeenkomsten en wordt begeleid door Technauten. Kinderen (8 tot en met 14 jaar) gaan aan de slag met het thema ‘robotica’.

Wat zijn robots nu eigenlijk? Waar kom je ze tegen? En vooral, hoe kun je ze ontwerpen, bouwen en programmeren? De kinderen gaan met verschillende materialen, zoals robot Dash en Lego Mindstorms zelf aan de slag om de antwoorden op deze vragen te vinden.

In het TechLab zijn alle materialen aanwezig om vaardigheden in te zetten die passen bij de 21e eeuw. Denk hierbij aan creatief en kritisch denken, probleemoplossend werken en het inzetten van computertaal. De ‘Technauten’ zijn experts op dit gebied en helpen deze vaardigheden eigen te maken.
Veel kinderen hebben interesse voor robots, programmeren, gamen, filmtechnieken, ontwerpen en alle andere technische mogelijkheden die deze tijd ons biedt. Maar waar vind je de juiste tools en hulp om hiermee op ontdekkingstocht te gaan? Op school maken kinderen hier kennis mee, maar wat als je meer wilt? Vanuit deze gedachte is BiblioPlus aan de slag gegaan met het opzetten van het TechLab.

BiblioPlus gaat nog meer expedities aanbieden in het Techlab, denk daarbij aan; programmeren, werken met een 3D printer, films maken met het green screen of stop motion filmpjes ontwerpen en regisseren.
Interesse in de expeditie ‘robotica’? Meld je aan op www.biblioplus.nl. Hier vind je ook meer informatie over het TechLab van BiblioPlus.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties