Grave

Onder meer in Grave

BiblioPlus biedt weer hulp bij belastingzaken

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - In de maanden maart en april kan iedereen weer bij de bibliotheken van BiblioPlus terecht voor hulp bij belastingzaken. Wie de belastingaangifte of een aanvraag wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de bibliotheken van Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Anthonis. Er zijn computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan en het printen van de aangifte is ook gratis.

BiblioPlus organiseert samen met Sociom de workshop Aftrekposten en Toeslagen in verschillende bibliotheekvestigingen in het Land van Cuijk, waaronder dinsdag 3 maart in Grave. Als je recht hebt op zorg-, huur- of kinderopvangtoeslag moet je dit zelf regelen. Daarom is het belangrijk om je goed te laten informeren. Als je ziektekosten hebt kun je sommige kosten aftrekken bij het doen van je belastingaangifte. Niet alle zorgkosten zijn aftrekbaar en elk jaar veranderen de regels. De sociaal raadslieden van Sociom zijn deskundig op dit gebied en maken je tijdens deze workshop wegwijs. De workshop is gratis, maar graag online aanmelden via de website of in de bibliotheek.

Hulp bij aangifte, de workshop en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek. Kijk voor meer informatie en alle data op www.biblioplus.nl/belastinghulp

Computergebruik, internet en digitale overheid
Wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid, kan meedoen aan de cursus ‘DigiD wat kan ik ermee?’. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites zoals Mijn toeslagen en Mijn Overheid.
Voor alle mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op de computer en internet biedt de bibliotheek de cursus Klik&Tik. Je leert de basisvaardigheden: de computer opstarten, typen en een e-mail versturen. Vervolgens via internet informatie opzoeken, iets kopen of een reis boeken. Ook leer je om te gaan met sociale media zoals Facebook, Skype en WhatsApp.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties