Grave

Nieuwe datum wordt gepland

Bewonersavond Grave West gaat niet door

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - In verband met het coronavirus is de geplande bewonersavond voor de bewoners van Grave West op maandag 30 maart geannuleerd.

De werkgroep Grave West i.o. had voor de geplande datum al een flyer laten drukken en die ook al in Grave West gedistribueerd. "De datum op de flyer wordt nu dus een andere, maar de inhoud blijft hetzelfde", vertelt werkgroeplid Jan Vastbinder. "De werkgroep gaat een dezer dagen in overleg voor het bepalen van een nieuwe datum voor deze bewonersavond."

De bestaande wijkraad Zittert–Het Rode Dorp dreigde door het ontbreken van opvolging opgeheven te worden. Jan Vastbinder: "Die oude wijkraad heeft in het verleden veel moois gerealiseerd, waaronder kerstverlichting, kerstpakketten, de kerstmarkt, een stroomkast op het Bikkelkampplein, zebrapaden, AED, veiligheid, JOP, groen in de wijk, bingo, evenementen, kleinere activiteiten en de 'rommelroute'."

Werkgroep Grave West i.o.
Zonder wijkraad wilden velen niet en dus is door een aantal betrokken buurtbewoners de Werkgroep Grave West i.o. gevormd. De huidige werkgroep bestaat nu uit 10 actieve en enthousiaste wijkbewoners. Zij zijn sinds december een aantal keren bijeen gekomen. Het doel van de werkgroep is om de wijkvereniging nieuw leven in te blazen, naar de wensen van deze tijd, en een goed wijkplan in elkaar te zetten.

Belangrijk in Grave West
Op de te plannen bewonersavond staan de wensen en ideeën van de wijkbewoners centraal: Wat wil men graag gerealiseerd zien, voor wie moeten er activiteiten komen, is er behoefte aan een ontmoetingspunt in de wijk?
"De thema’s waarmee de werkgroep die avond graag met de bewoners aan de slag wil gaan, zijn onder andere verkeer en veiligheid, sport en ontspanning, groen in de wijk, het wijkgebouw, jongeren, ouderen en evenementen.
Uiteraard zijn andere ideeën ook welkom."

De werkgroep gaat op die avond alle ideeën verzamelen zodat deze uitgewerkt kunnen worden in een Wijkplan. Jan: "Dit vormt dan de basis waarmee een nieuw te vormen wijkwerkgroep aan de slag gaat, op weg naar een actieve en fijne woonomgeving."

Wijkgebouw
De gemeente gaat nog met de werkgroep in overleg over een geschikt onderkomen voor de wijkvereniging in Grave West. "Of dat de GVV’57-kantine wordt of een andere locatie, dat weten we nog niet. Als het aan de werkgroep ligt, kan de kantine van GVV’57 als pilot voorlopig zeker tot eind 2021 als wijkgebouw in gebruik blijven."

Wilt u ook betrokken worden bij de ontwikkelingen in Grave West? Bewaar dan de groene flyer en let op de aankondiging van een nieuwe datum.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties