Grave

Berouw komt na de zonde - Column Carla Wijnhoven

Door Carla Wijnhoven van Penitentiaire Inrichting Grave

Berouw komt na de zonde. Dat bleek afgelopen week maar weer eens toen ik een gedetineerde ging spreken over de spullen die zijn vrouw voor hem mee had genomen.

Als je op bezoek gaat bij iemand die in PI Grave is gedetineerd, dan mag je spullen, die zijn toegestaan, meenemen. Denk bijvoorbeeld aan boeken, tijdschriften of kleding. Zo had de vrouw kleding meegenomen voor haar man die bij ons verbleef. Spullen die worden meegebracht, worden eerst door onze visitatiemedewerkers gecontroleerd. In de zoom van een kledingstuk ontdekten onze medewerkers 20 gram in folie gewikkelde hasj. Toen ik de man confronteerde met deze vondst gaf hij aan van niets te weten. Hij zei dat zijn vrouw en kind op bezoek waren geweest, dat hij buiten graag een joint rookte, maar nu toch echt onschuldig was. Hij wilde daarom afstand doen van de drugs die door ons gevonden was. Ik heb de man verteld dat hij dan geen straf zou krijgen en dat de drugs in beslag zouden worden genomen. Maar ook dat zijn vrouw voor de duur van 3 maanden niet meer welkom was in PI Grave. De man gaf aan dat dit niet zo erg was. Hij hoefde immers toch nog maar een paar maanden te zitten en hij had nog altijd de mogelijkheid om te videobellen met zijn vouw en kind.

Toen ik hem echter vertelde dat dit nog niet alles was, dat ik ook tegen zijn vrouw aangifte zou gaan doen van een misdrijf wegens het invoeren van drugs in een gevangenis, brak het zweet bij de man uit. Hij begon te stotteren en te knipperen met zijn ogen. Hij vroeg of ik alsjeblief een uitzondering zou kunnen maken en de politie niet zou willen bellen. Hij beloofde echt beterschap namens zijn vrouw! Toen ik aangaf dat dit niet kon, schoten de tranen in zijn ogen.
In dit geval ging het hier dus duidelijk om een geval van spijt… Spijt is over het algemeen verstand dat te laat komt of te wel berouw komt na de zonde!

Carla Wijnhoven
Vestigingsdirecteur PI Grave

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties