Grave

Barokorkest Megen te horen in Bagijnenkerk Grave

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Barokorkest Megen geeft op zondag 14 november een concert in de Bagijnenkerk van Grave. Het concert begint om 16 uur. Op het programma staan werken van componisten die rondom de periode van grootmeester Bach leefden. Is het echt zo dat zij in de schaduw van de meester staan? Kom luisteren en oordeel zelf. De entree bedraagt 10 euro (graag per pin betalen). Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis binnen. Vooraf reserveren is niet nodig, denk wel aan je coronabewijs.

Op het programma staan de stukken van G.F. Händel: Sinfonia uit Solomon, the Arrival of the Queen of Sheba, P. Hellendaal: Concerto Grosso op.3 nr.6 in F-groot, R. Keiser: Sinfonia 'Der lächerliche Prinz jodelet' en G.Ph. Telemann: Ouverture-Suite in C-groot voor 2 hobo's, fagot en strijkers, TWV 55:C4.

 

Barokorkest Megen bestaat uit enthousiaste amateurmusici met een grote liefde voor barokmuziek. De leden komen uit de omgeving van Oss, 's-Hertogenbosch en Nijmegen, maar de thuisbasis is het vestingstadje Megen. Dirigent Laurens Felix is gespecialiseerd als barokviolist en in ensemble-leiding. Hij speelde onder andere in het Brabants Orkest en bij de Nederlandse Bachvereniging en dirigeerde I Consonanti in Vught. Ieder voor- en najaar komen de leden van het orkest bij elkaar om te repeteren voor twee of drie concerten. Het allereerste concert van het orkest was in 1989, ter gelegenheid van de inwijding van de Franciscanerkerk in Megen, twee eeuwen eerder. Dit zijn weer de eerste concerten sinds de uitbraak van corona.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties