Grave

Babyboom in Grave na eerste lockdown

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Negen maanden na de eerste lockdownperiode was er in Noord-Brabant afgelopen december en januari een geboortestijging van 1,2% ten opzichte van een jaar eerder. Dit is meer dan het landelijk gemiddelde van +0,2%. Vooral in Grave (+58,3%) was het verschil met een jaar eerder groot. In totaal werden er in twee maanden tijd 3.691 Brabantse coronababy’s geboren. Dit blijkt uit onderzoek van MiniMe.nl naar de gevolgen van de lockdown op het aantal geboortes in Nederland.

Meestal zorgt een crisis voor een (tijdelijke) dip in het aantal geboortes en is er pas sprake van een toename na afloop van de crisis. De coronacrisis is daar een uitzondering op, mogelijk doordat de lockdown ervoor zorgde dat stellen meer tijd thuis met elkaar doorbrachten.

Grootste stijging in Grave
In de helft van de Brabantse gemeenten nam het aantal geboortes toe. Vooral in Grave (+58,3%), Someren (+54,2%) en Gemert-Bakel (+51,4%) was het verschil met een jaar eerder groot. In Sint-Anthonis nam het aantal geboortes het sterkst af, met 55,6%. Ook in Boekel (-36,4%) en Asten (+36,1%) kwamen minder kinderen ter wereld.

Hoewel het aantal geboortes in Noord-Brabant toenam, was de ‘babyboom’ het sterkst in Friesland. Daar werden afgelopen december en januari 7,8% meer kinderen geboren dan een jaar eerder.

Kijk voor meer cijfers en andere onderzoeksresultaten op https://www.minime.nl/artikelen/2591/coronababys-geboren-door-lockdown

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties