Grave

Atelier276 verhuisd naar Hart van Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Atelier276 is in augustus verhuisd van de Hamstraat 14 naar het Torenplein 3 in Grave. Het nieuwe en ruimere atelier is ook prima toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Atelier276 is een uitnodigende kunstwerkplaats in Grave, waar sinds 2003 begeleidingstrajecten worden aangeboden aan jongeren en volwassenen met een functie beperking. Denk daarbij aan mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) of psychiatrische problematiek. Daarnaast is het ook een plek voor iedereen die zijn of haar eigen creativiteit wil prikkelen en verder wil ontwikkelen. Verder wordt er twee keer per jaar een korte cursus kunstgeschiedenis gegeven (zie voor meer info de etalage van Atelier276).

"De nieuwe ruimte is comfortabeler dan de vorige plek", vertelt Jopie Broeks van Atelier276. "Er is veel daglicht en de werkplekken zijn ruim opgezet. Alles is gelijkvloers en dat is belangrijk voor een aantal deelnemers. Doordat we aan een binnenplein zitten is er ook een mogelijkheid om bij mooi weer buiten te lunchen. Op andere dagen kan dit in de eethoek in het atelier."
De uitgangspunten in de begeleiding blijven onveranderd: het bieden van een zinvolle en creatieve dagbesteding. Daarbij staat maatwerk hoog in het vaandel.
Er wordt in kleine groepen gewerkt van maximaal 7 deelnemers. "Het sociale aspect en de persoonlijke begeleiding zijn kernbegrippen bij onze vorm van intensieve dagbesteding."
De eerste reacties zijn positief, zegt Jopie. "Vooral ook omdat de sfeer van de vorige locatie behouden is gebleven. De deelnemers ervaren deze plek als prettig en makkelijk toegankelijk."

Officiële opening
De officiële opening is op 27 september om 15 uur. Een moment waarop deelnemers, verwijzers/hulpverleners en stadgenoten elkaar kunnen ontmoeten.
Jopie Broeks: "Loop gerust eens binnen. Wij bieden regelmatig ‘kunstwerken’ te koop aan."

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties