Grave

Annie Litjes uit Grave koninklijk onderscheiden

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Annie Litjes uit Grave is woensdagmiddag 15 mei koninklijk onderscheiden. Tijdens de receptie ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de Senioren KBO Grave benoemde burgemeester Lex Roolvink haar tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Annie Litjes krijgt het lintje onder meer omdat zij zeer actief is als vrijwilliger en bestuurslid van de KBO.

Annie Litjes zet zich daarnaast al vanaf 2006 verdienstelijk in voor het kerkelijk leven in Grave. Zij maakt deel uit van het receptieteam van het parochiecentrum in Grave van de H. Elisabeth. Als lid van het receptieteam is zij wekelijks op een werkdag aanwezig in het parochiecentrum, waar parochianen langskomen om
vragen te stellen, een praatje te maken of om misintenties op te geven. Als
gastvrouw leidt Annie Litjes dit alles in goede banen. Daarnaast is de Graafse bezorger van OEB, Ons Elisabeth Blad. Dit parochieblad verschijnt een aantal keren per jaar en wordt door vrijwilligers in een oplage van 3.500 stuks binnen de gemeente bezorgd bij ingeschreven parochianen.

Mantelzorg
Ook mantelzorgtaken zijn Annie Litjes niet vreemd. Zij heeft jarenlang gezorgd voor de kinderen van haar broer na het overlijden van haar schoonzus. Iedereen kan en kon altijd een beroep op haar doen, ze zegt zelden nee.

Voor de Senioren KBO Grave is Annie Litjes al vanaf 2002 met grote gedrevenheid actief. Eerst als ‘gewone vrijwilliger’ en vanaf 2005 als bestuurslid. "Zij steekt hier heel veel tijd in", vertelde burgemeester Lex Roolvink in zijn speech. "Zij toont een grote betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Altijd een vriendelijke en positieve instelling voor deze club. Zij denkt mee, inspireert, motiveert andere leden en pakt mee aan bij vernieuwingen. Zij heeft een groot organisatietalent en is hierdoor een grote steun voor haar mede collega bestuursleden en -vrijwilligers. Zij heeft goede contactuele eigenschappen en komt op voor de belangen van de vereniging. Zij schroomt niet om een tandje bij te zetten. Zij besteedt vrijwel iedere middag in de werkweek voor de ouderenbond. Daarnaast zet ze zich in om voorbereidingen te treffen zoals boodschappen voor de bingo en andere materialen die nodig zijn. Zij zet zich in voor een breed scala aan activiteiten. Als bestuurslid heeft ze iedere maand een bestuursvergadering. Zij is lid van de Kring Gemeente Grave (KBO Brabant), heeft twee keer per jaar een vergadering en organiseert reizen voor KBO Grave. Zij heeft de leiding van de soosmiddagen en andere activiteiten in de soosruimte. Zij zorgt voor inkoop van consumpties. Zij heeft regelmatig overleg met Catharinahof. Zij bezoekt zieke leden. Zij bezoekt de jarigen met een kroonjaar vanaf de 80 jaar. Zij brengt ieder maand het blad ONS en het Buukske rond. En zij gaat bij de winkels langs voor de prijzen van de loterij met Sinterklaas. Wat moet een KBO zonder Annie Litjes, was het dan wel zo ver gekomen dat ze hun 70-jarig bestaan hadden kunnen vieren?"

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties