Grave

Ambacht Centrum Grave zoekt gastheer/-vrouw

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Het Ambacht Centrum in Grave is op zoek naar een gastheer/-vrouw die het leuk vindt om verenigingen, ambachten en andere gebruikers te voorzien van een warm welkom en een goede begeleiding. Daarnaast is het Ambacht Centrum nog op zoek naar een secretaris die het team ondersteunt in de verdere ontwikkeling van het centrum.

Het Ambacht Centrum Grave, gevestigd in Velp, timmert hard aan de weg om op termijn de faciliteiten te kunnen bieden waarmee ambachten, hobbyisten, maar ook verenigingen en andere partijen hun interesses en kennis kunnen delen. Zo zijn er met eigenaar Roelofs & Haase en beheerder EE-accomodaties afspraken gemaakt over het gebruik van ruimtes in het rode-nonnenklooster. Deze ruimtes worden op dit moment gereedgemaakt om, waar mogelijk, in het najaar de eerste cursussen en vergadering te faciliteren. “Het is weer een stap dichterbij het doel van het Ambacht Centrum om ambachten, vrijwilligers en geïnteresseerde bij elkaar te brengen”, vertelt voorzitter Jochem Jacobs. “Mede dankzij de inzet van de vrijwilligers, de coördinatoren, maar ook EE-accomodations en Roelofs & Haase kan dit worden mogelijk gemaakt.”

Lange termijn
Op lange termijn hoopt het Ambacht Centrum een variatie aan ambachten, cursussen en vrijwilligers te kunnen faciliteren. Daarbij wordt ook gedacht aan het gebruik van ruimtes op andere locaties. Zo worden gesprekken gevoerd met het parochiebestuur van Grave en de beheerder van de bonskazerne. “We zijn ontzettend blij met de ruimtes die we ter beschikking hebben in de rode nonnen klooster, maar we hopen uiteraard nog verdere te groeien. Het is goed om daarover alvast met andere partijen in gesprek te gaan”, geeft Jacobs aan.

Om als Ambacht Centrum te kunnen blijven groeien zijn ze tevens op zoek naar vrijwilligers. “Daarnaast wordt er gezocht naar een secretaris die de ambachten een warm hard toedraagt en het bestuur wenst te komen versterken. We vergaderen eens per maand en hopen dat we er snel iemand bij kunnen verwelkomen. Bij interesse gaan we graag met je in gesprek”, zegt Jacobs.

Tuinen
Het Ambacht Centrum is al enige tijd bezig om de tuinen van het kloostercomplex te herstellen. In samenwerking met Sociom, de gemeente Grave en andere vrijwilligers, onder wie Jaap van Geel, Irma Draaijers en Wim Erinkveld, wordt steeds meer van de tuin hersteld. Uiteindelijk is het doel om rondleidingen te kunnen geven en mensen te kunnen laten genieten van de rust en schoonheid die de tuin te bieden heeft.

Het doel van het Ambacht Centrum is om op termijn ruimtes ter beschikking te stellen voor de uitvoer en het geven van cursussen voor ambachtslieden, verenigingen, hobbiesten en andere partijen. Hiervoor hebben ze op dit moment twee ruimtes ter beschikking die worden klaargemaakt voor gebruik. Zodra de ruimtes klaar zijn wenst het Ambacht Centrum de gebruikers van deze ruimtes te voorzien van een warm welkom. Daarvoor zijn ze op zoek naar een gastheer of gastvrouw die enthousiast is en het heerlijk vindt om bezoekers en gebruikers welkom te heten en ze te voorzien in hun wensen en behoeftes. Daarnaast te werken in een prachtig historisch gebouw met een rijke geschiedenis. Waar wenselijk mag de gastheer of gastvrouw tevens de hardwerkende vrijwilligers voorzien van een heerlijk kopje koffie of thee op zijn tijd.

“Als ik denk aan een gastheer of gastvrouw van het Ambacht Centrum dan denk ik aan een lieve moeder of vader die altijd klaarstaat en zorgt voor zijn of haar gasten. Die een lekkere taart bakt of een heerlijk kopje soep kookt”, vertelt Jochem Jacobs. “Mocht iemand zich kunnen vinden in dit plaatje dan horen we dat graag. We hebben geen verdere functie-eisen en staan ervoor open om samen te kijken naar de juiste invulling van de rol”.

Interesse? Bel 06-15432153 of mail naar info@ambachtcentrumgrave.nl. Aanvullende info is nte vinden op www.vrijwilligers.sociom.nl/vacatures/638

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties