Grave

KennisMaker Simone van de Wijdeven in Graafse bieb

'Als vluchten niet meer kan'

Door Annet van 't Geloof van Biblioplus Grave

GRAVE - Simone van de Wijdeven uit Reek vertelt in de serie KennisMakers over haar debuutroman Aminata, tussen Hoop en Vrees. De lezing is woensdag 17 januari om 19.30 uur in Bibliotheek Grave aan de Trompetterstraat 2. Aanmelden kan tot 10 januari in de bibliotheek en via www.biblioplus.nl. De entree bedraagt 2,50 euro.

Je toekomst verliezen door te moeten vluchten uit je geboortestad is nog niets vergeleken met het verliezen van je waardigheid omdat je vluchtverhaal niet geloofd wordt. Aminata, tussen Hoop en Vrees laat de paradoxen en complexiteit zien van het systeem waar elke vluchteling, tevens slachtoffer mensenhandel, doorheen moet als zij in Nederland om bescherming en mededogen vraagt.

In de serie KennisMakers, een project van BiblioPlus, vertelt Simone welke dilemma's ze tegenkomt tijdens haar tolkwerkzaamheden en gaat in om de beweegredenen om het boek te schrijven en hoe het boek tot stand is gekomen. Jan Terlouw is betrokken geweest bij het schrijfproces. Uiteraard is er gelegenheid tot vragen.

Simone van de Wijdeveen (1966) heeft Franse taal, letterkunde, Russisch en Journalistiek gestudeerd. Naast schrijfster is Simone ook tolk, vertaalster en heeft ze talrijke artikelen en interviews voor weekblad Arena geschreven en columns over haar gezin met vier kinderen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties