Grave

Droom van Frank Bongers na 10 jaar verwezenlijkt

'All4Fit Grave is schitterend vernieuwd'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Tien jaar geleden had Frank Bongers het al in zijn hoofd zitten: uitgroeien tot een prachtige, moderne sportschool in Grave. Met alles erop en eraan. Met voor elk wat wils. Met uitstraling. Een ontmoetingscentrum voor mensen die met hun lichaam en geest bezig zijn. “We hebben het nu dan eindelijk bereikt”, zegt een stralende Frank. “Met best wat tegenslagen onderweg, maar we zijn steeds met volle inzet doorgegaan. Als één sterke familie van medewerkers. Het bezoekersaantal groeide. Mensen voelden zich blijkbaar bij ons thuis. En ze herkenden de professionaliteit van de instructeurs. Ze waardeerden de persoonlijke aandacht en voelden de warmte van het samen bezig zijn. Dat maak ik op uit de diverse reacties die ik mondeling en via de social media mocht ontvangen.”

“Tien jaar van hard werken vraagt natuurlijk om een grote opening”, lacht Frank. “Helaas gooide het coronavirus roet in het eten. Ik moest de school tijdelijk sluiten. En dat was een ijskoude domper op het schitterend gevoel dat we hadden als we door het vernieuwde gebouw liepen. Een leeg pand. We moesten met pijn in het hart wachten tot ook de sportscholen werden 'vrijgegeven'. Dat duurde langer dan verwacht. Onze creativiteit bloeide nogmaals op. Als het niet binnen mag, gaan we naar buiten. Op 18 mei openden we als eerste Graafse sportschool weer onze deuren. We konden buiten weer aan het werk. Er was zelfs een speciale tent gebouwd. Corona heeft ons geraakt, maar we hebben het ook gebruikt om weer wat extra’s aan onze mogelijkheden toe te voegen. Vanaf nu, bij het weer open gaan van de sportscholen, hebben we naast de vertrouwde mogelijkheden indoor, nu ook de keuze om voor outdoor te kiezen. We hebben van de nood een deugd gemaakt.”

Keuzemogelijkheden
“Het belangrijkste om mee te beginnen is dat we bij alle mogelijkheden werken volgens de richtlijnen van het RIVM. Van de vragen naar de gezondheid bij binnenkomst, de anderhalve-metermaatregel, tot de desinfecterende gel. Voor 89 euro per drie maanden, onze zomeractie, kun je bij ons onbeperkt sporten. Je kunt je uitleven op de fietsen, met de gewichten en alle bekende apparaten. Inclusief de groepslessen, die op vaste tijden gegeven worden. Je hebt dan de keuze uit bootcamp, cycle, power, power yoga, fun boxing, fitnessbegeleiding, HIIT-circuit en Zumba.”
Maar er is meer in de grootste sportschool van Grave. Talloze mogelijkheden op het gebied van abonnementen. Net als gespecialiseerde oefeningen voor benen en/of buik. Frank: “Bij het afslankproject belly attack ben je na vier weken drie centimeter in omvang verminderd. Dat doen we overigens al tien jaar. Met wie overdag aan het werk is houden we ook rekening. Op maandag en woensdag zijn we open van 8 tot 22 uur. Op dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 22 uur en op zaterdag en zondag van 9 uur tot 13 uur. Het zomerrooster is wat anders. Dat kun je vinden op onze website. Net als onze speciale evenementen. Uit deze ruime openingstijden moet iedereen wel een keuze kunnen maken.”
Omdat alles een link heeft naar gezondheid en je goed voelen, is All4Fit Grave een samenwerking aangegaan met de Gezondheidspraktijk in Haps. Frank Bongers: “Het gezondheidspunt staat voor kwaliteit, aandacht en gezondheid. Ook blessurepreventie en revalidatie spelen een belangrijke rol. Het Gezondheidspunt is erbij gekomen om u op een nog breder vlak te kunnen begeleiden. En ja, het zit bij ons in het vernieuwde pand. Ook hebben we, om het helemaal compleet te maken, fysiotherapie in huis. Inclusief twee gediplomeerde fysiotherapeuten.”

Algemeen
Frank: “We hebben momenteel dertien mensen in dienst. Specialisten op hun gebied. Met allemaal passie voor hun werk. Je kunt werken met basisbegeleiding of met een personal trainer. Je kunt zelfs virtueel aan de slag. Mensen hebben vaak doelen gesteld. Daarbij kunnen wij een helpende hand bieden. Bij een volledig abonnement mag je van alles 'snoepen'. Naast het nastreven van doelen is het ook een sociaal gebeuren. Een ontmoetingsplaats. Ruimte voor ontspanning na een dag werken. Kortom, we hebben alles in huis. In een vernieuwd huis, met dertig vierkante meter extra ruimte. Ruim tweemaal zo groot als toen we tien jaar geleden hier aan de Arnoud van Gelderweg 105 in Grave begonnen. Het gedroomde project is klaar. We zullen iedereen met gepaste trots ontvangen. Ook wie eens komt kijken of het wel iets is voor hem of haar. Wees welkom!”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties