Grave

'Dior, Gucci, Yamamoto en Givenchy'

Alex de Wit stond gewoon op bus 99 te wachten (foto-update)

Door Freddy Klooté

GRAVE - “Ik had net een lange dienst bij McDonalds gedraaid en stond op mijn gemakje op Nijmegen Centraal op lijn 99 te wachten. Sigaretje. Ik was de enige. Komt er plotseling een man naar me toe, die me in het Engels iets vroeg. Ik verstond hem niet, waarop hij in het Nederlands vroeg, hoe lang ik was. Het voelde vreemd, maar ik antwoordde toch. 1.85 m. Hij liep rond me heen en zei dat het wel klopte. Ik snapte er niets van. “I am John Brooks. Van Brooks Modeling Agency. Je hebt het in je om model te worden. Ik geef je mijn kaartje. Je hebt the right looks for our agency”. Na zijn tweetalige inleiding gaf hij me zijn kaartje, met zijn e-mailadres en de naam van zijn website. “Stuur me drie foto’s van je op en je krijgt een antwoord terug”. De reis naar Grave was voor Alex de Wit anders dan normaal.

“Ik vond het allemaal heel raar. Bij thuiskomst heb ik samen met mijn net zo verbaasde ouders het internet afgestruind om informatie over John Brooks te vinden. Alles wat we vonden zag er vertrouwd uit. Nergens konden we iets vinden over fraude of vreemde zaken”.

Alex stuurde de foto’s op en hoorde vervolgens een tijdje niets. Hij zag op Facebook dat Brooks een Open Casting had in Arnhem. “Ik ben er toch maar naartoe gegaan. Zo nieuwsgierig ben ik wel. Hij herkende me meteen, wist nog waar hij me gezien had en excuseerde zich omdat hij nog geen antwoord op mijn foto’s had gegeven. Te druk geweest. Voor de Open Casting waren zo’n dertig mannelijke modellen gekomen. Toen het mijn beurt was om de kamer binnen te gaan zag ik John daar zitten, samen met twee mensen uit de fashionwereld. Uit Milaan en Parijs, hoorde ik. Ik moest gaan staan, shirt uitdoen, er werden van alle kanten foto’s gemaakt en ik werd bedankt. Even later kwam het drietal me vertellen dat ik 'door' was. ’s Middags kreeg ik een tweede opdracht en werden weer veel foto’s gemaakt. Daarna mocht ik naar huis en zou binnen een paar dagen bericht krijgen”.

Model
“Twee dagen later kreeg ik een mail. Ik was aangenomen en ging de week daarna met mijn ouders weer naar Arnhem voor verdere uitleg. Gelukkig vertrouwden mijn ouders ook de hele onderneming en die middag ondertekende ik een contract voor twee jaar. Het was 2014 en ik was model. Wat dat precies inhield wist ik nog niet echt. Een maand later had ik mijn eerste opdracht. Een fotoshoot in Amsterdam voor een kunstfotograaf. Spannend was het. Met een haarstylist en make-up erbij werden de hele dag shoots gemaakt. Er was er zelfs één bij waarvoor ze een gedicht op mijn gezicht hadden geschreven”. Alex laat me de schitterende foto’s zien.

De volgende opdracht was voor kunstenaar The Kid. De foto’s gebruikt hij voor zijn schilderijen. Ik had nog geen idee hoe het eruit zou zien. Later heeft hij ook nog mijn gezicht 'gebruikt' voor een beeld. Een tijdje later werden zijn werken tentoongesteld in het Grand Palais in Parijs. Daar ben ik met mijn ouders heen geweest. Erg mooi hoe hij dit allemaal heeft samengebracht. Hier zie je het kunsttijdschrift met de foto’s van die tentoonstelling”.

Internationaal
De volgende mail die Alex kreeg, bracht hem met spoed naar Milaan: “Ik kreeg de mail ’s middags en moest de volgende avond in Milaan zijn. Even diep ademhalen. Mijn stageschool en ouders waren akkoord en alle verdere informatie kwam via berichten op mijn smartphone. Het leek wel of ik in een film was beland. Na een nacht in een hotel heb ik de hele dag in Milaan gewerkt. Ik moest modellen voor de herfst/wintercollectie van ‘16/’17 showen van Goyo Cashmere”.

Alex, geboren en getogen in Grave, studeert momenteel voor laborant aan het HBO. Gelukkig werkt zijn school volop mee als er weer een opdracht komt. Samen wordt bekeken of de combinatie school en modellenwerk elkaar niet in de weg zit. Voorlopig gaat dat nog prima. Na Goyo werd het wel drukker voor Alex. Ook vakanties van school konden nuttig gebruikt worden. Hij was op de Fashion Week in Milaan, deed een show op het strand voor DE ZEEP. “Een grote shoot. Leuk werk. Je leert ook steeds meer mensen kennen. De volgende shoot was voor FILA. Gedaan in het centrum van Amsterdam. Ook best spannend. De grootste shoot was voor TTT-Magazine. Daar sta ik met 25 pagina’s foto’s in. Echt, helemaal te gek. Loop ik daar in kleding van Dior, Gucci, Yamamoto en Givenchy. Trouwens de shoot bij Adidas in Nürnberg vergeet ik ook niet snel. Er zaten toen een heleboel agency’s in de zaal. Op dit moment heb ik een agency in Milaan en sinds vier maanden in Londen. Ik vind het een mooie kans om wat meer van de wereld te zien. Maar mijn school komt nog steeds op de eerste plaats”.

Voor de nieuwsgierige lezeressen: Alex de Wit heeft wel een vriendin. Het is maar dat je het weet.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties