Grave

Ah sociaal - Column Kenneth Steijvers

Door Kenneth Steijvers

Wat leven we toch in een vreselijk land, vind je niet? Vroeger leefden we in een tolerant en vrij land. Herinner je nog dat liedje van 15 miljoen mensen waar jonge onbezorgde mensen jolig een politiepet van het hoofd van een goedlachse agent af griste? Die tijden zijn verleden tijd hoor, we zijn nu beland in een maalstroom van asociaal barbarisme.

Waarom ik dat denk? Ik heb mij bijvoorbeeld al jaren aan geërgerd aan die brute kolonisten, die eindelijk geen rol meer hebben in dat populaire gezelschapsspel. Ik heb nooit begrepen waarom het spel niet gelijk Catan is genoemd en ze die indianenplagers hebben verheerlijkt. Gelukkig heeft het sociale deel van de mensheid hier hardhandig een einde aan gemaakt. Maar dat is niet alles. Laatst was ik bij een ogenschijnlijk keurig etablissement waar ik na een prima maaltijd even gebruik wilde maken van het personentoilet. Een ander persoon was mij net voor en sloot de deur voor mij. En wat denk je? Wat denk je dat het schranshuis in schaapskleren de brave burgers aan doet? Op de deur staat zomaar het woord “Bezet”. Schandalig! Nou, je kan je voorstellen dat we toen gelijk spandoeken hebben gemaakt en met hooivorken de uitbater van die tent hebben belaagd. Onbegrijpelijk dat dit schandaal de nationale nieuwszenders niet heeft bereikt. Of nog zoiets moois. Wat dacht je van het weerbericht? Die weerpersonen proberen ons keer op keer te indoctrineren met zogenaamd “heerlijk lenteweer” waarbij de zon centraal staat. Termen als “mooie zonnige dag” en “het zonnetje doet vandaag flink zijn best” schallen vrolijk uit onze beeldbuis en zouden ons die dag moeten verblijden. Maar staan ze dan niet stil bij die onbeschofte hoeveelheid UV stralen die deze brute vuurbol op ons afvuurt? Duizenden mensen verbranden of erger, worden dodelijk ziek door deze dagelijks terugkerende sluipmoordenaar. Bijna heel Nederland is gehersenspoeld en we gaan met z’n allen blij lopen doen als de zon de hele dag schijnt. Absurd! En nog iets. Vroeger hadden ze mijn arme oma ook om de tuin geleid. We kregen altijd zo’n geel rond snoepje waar Napoleon op stond. Ik kan het nog steeds maar moeilijk verkroppen dat de makers van dit snoepje de moordende kanonskogels die de gelijknamige Franse tiran gebruikte om het onschuldige Nederlandse volk weg te vagen, hebben ‘verkandijriseerd’ tot een zoetzuur sabbelsnoepje. En al die jaren is ook hier nog geen enkele actiegroep voor opgericht. Kan je dat nu begrijpen?

Zo zie je maar, we leven in een afschuwelijk land. Niemand houdt meer rekening met de tere gevoelens van anderen. Alsof we expres onze medemens willen kwetsen en de morele pijlers van de samenleving omver willen werpen. We moeten dit kosten wat kost voorkomen en zorgen dat Nederland weer een sociaal land wordt. En als je dat niet bevalt... dan donder je maar op.

Kenneth Steijvers

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties