Grave

Activiteitenweek slechtziende en blinde leerlingen Visio Onderwijs Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Van 31 mei tot en met 4 juni verzorgt Visio Onderwijs Grave voor haar leerlingen van het speciaal onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs een activiteitenweek. "Dit jaar gaan wij niet op kamp, maar wordt een alternatief programma verzorgd onder schooltijd. Er is een afwisselend programma samengesteld", laat Visio weten.

Voor slechtziende of blinde kinderen is het soms belangrijk om uit hun comfortzone te stappen om zo de wereld groter te maken. Het verkennen van persoonlijke grenzen en deze proberen te overstijgen, zorgen ervoor dat zij meer uit hun leven halen.
"Op maandag gaan de leerlingen vanaf school per tandem, auto en openbaar vervoer naar het watersportcentrum de Berendonck in Wijchen. Daar gaan de leerlingen suppen, kanoën en waterskiën. Op de waterskibaan, de kano’s en de supplanken worden de leerlingen zo op een uitdagende en vrolijke manier getraind.
Op dinsdag is er een keuzeprogramma. De keuzemogelijkheden zijn onder andere: Clinic graffiti spuiten, kookclinic onder leiding van een ervaren kok, show down toernooi, hoe maak je een game op je gsm?, natuurontdekkingstocht, bezoek aan een manege, mountainbike clinic en nog veel meer.
Donderdag is weer Waterdag in Beers. ’s Morgens vertrekken alle leerlingen per tandem of auto naar Beers. We gaan deze dag in groepjes zeilen, vlotten bouwen en zwemmen of spelletjes doen. ’s Avonds is er op school een BBQ én een feestavond.
En op de laatste dag van de week beginnen we met een lekker ontbijt op school waarna een spannende spellenzeskamp gehouden wordt. Deze dag wordt afgesloten met het maken van een radioprogramma."

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties