Grave

Sociom, Welzijn Ouderen Grave en Biblioplus nodigen u uit

Activiteiten op zondagmiddag in Graafse bieb

Door Freddy Klooté

GRAVE - Catharinahof, half elf. Koffietijd. Een gezellig geroezemoes. Plaats waar mensen elkaar ontmoeten. Tijd voor een praatje. Over Grave, de wereld en vooral het warme weer. Ik zit aan tafel met supervrijwilligers Marlie van de Ven en Jetty Janssen. Dus zal er nieuws zijn in het Sociaal Domein. Beide dames zetten zich al jaren in voor de medemens. Deze ochtend komen ze met plannen voor de invulling van de zondagmiddag. Marlie: “Tijdens een vergadering van Welzijn voor Ouderen kwam aan de orde dat bestuursleden vanuit diverse hoeken geluiden hadden gehoord over problemen die mensen ondervinden met de invulling van de zondagmiddag. De eenzaamheid, nog steeds een heikel punt in ons bestaan, blijkt nog niet overal bespreekbaar te zijn. Laat staan dat er veel oplossingen worden aangedragen.” Jetty: “Wij denken dat we een goed idee hebben om mensen mee te laten doen in het sociale leven.” Zo ontstond 'Zin op Zondag Grave'.

Op voordracht van KBO-lid Annemarie Nijpels is al in oktober 2018 begonnen. Jetty: “Er werd vooral naar mogelijkheden gekeken. We hebben regelmatig overleg hierover gehad met Sociom. Dat is een ondersteunend orgaan dat ons vanuit de gemeente Grave ter beschikking staat om activiteiten te ontplooien ten dienste van mensen met vragen, wensen, behoeften. Sociom stelde als voorwaarde dat we daarvoor tien vrijwilligers zouden aandragen. Via de KBO-leden is ons dat ook gelukt.” Marlie: “Toen we bij Biblioplus aanklopten voor ruimte waren die hartstikke enthousiast. Ik ben zelfs vrijwilliger bij Biblioplus Grave geworden om op zondagmiddag de deur van de bibliotheek open te kunnen doen.”

Zin op Zondag Grave
Iedereen die op zoek is naar een leuke invulling van de zondagmiddag is tussen 14 en 16 uur welkom in de Graafse bieb aan de Trompetterstraat. Jong of oud, het maakt niet uit. Wil je alleen komen? Dat is prima. Wil je een paar mensen meenemen? Ook al goed. Heb je vervoer nodig om op zondagmiddag leuk bezig te zijn, dan kun je contact opnemen met Welzijn Ouderen Grave. Op werkdagen kun je die bereiken tussen 9.30 en 12.30 uur via 085-0202353. In het weekend via 06-25504212. Deze organisatie is er trouwens ook voor allerhande andere vragen binnen het sociale leven. In de bibliotheek zijn er op de zondagen dat de bieb wordt opengesteld, twee vrijwilligers aanwezig. Zij zorgen voor ideeën en koffie of thee. Marlie is er helemaal enthousiast over: “De mensen kunnen ook zelf met ideeën komen om samen of alleen die zondagmiddag door te brengen. Met de bieb moeten we nog afspraken maken hoe het zit met boeken, kranten en tijdschriften. Maar dingen als een kaartje leggen, in welk voor spelsoort dan ook, is zeker mogelijk.”

Data en weetjes
Pak de agenda er maar vast bij. Jetty: “De eerste zondagmiddag in de bieb is al op 4 augustus. Op 18 augustus is de volgende. Verdere data zijn: 1, 15 en 29 september. 13 en 27 oktober. In november zijn we er op 10 en 24 november en december komen we op zondag gezellig samen op 8 en 22 december.”
Zin op Zondag is een gemeenschappelijk initiatief van Sociom, Welzijn Ouderen Grave en Biblioplus. Drie vertrouwde organisaties in Grave. Organisaties met een maatschappelijke doelstelling: Er zijn voor de ander. Ze zorgen voor ons welzijn. Met hulp van de gemeente Grave. Jetty: “Je noemde net welzijn. Wij verstaan onder welzijn: zelfredzaamheid, sociaal leven, cultuur, educatie, sociale veiligheid, financiën, wonen, gezondheid, mobiliteit en het vervullen van dagelijkse levensbehoeften. Elk van de drie partners in dit project staat voor één of meerdere aspecten van welzijn.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties