Grave

Aantal leerlingen per docent daalt het snelst in Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - In Noord-Brabant is het gemiddeld aantal leerlingen per basisschoolleraar in vijf jaar met 5,5 procent gedaald. Dit is een sterkere afname dan het landelijk gemiddelde van -3,2 procent. In Noord-Brabant was de afname het sterkst zichtbaar in de gemeente Grave. Dit en meer blijkt uit het onderzoek van online opleidingsinstituut Laudius naar de leerling-leraarratio, op basis van de meest recente DUO-data.

Volgens de meest recente data geeft een Nederlandse basisschoolleraar les aan gemiddeld 18,1 leerlingen. In Noord-Brabant ligt dit gemiddelde iets hoger, op 18,2 leerlingen per docent.
Binnen de provincie daalde de leerling-leraarratio het sterkst in de gemeente Grave. Het aantal leerlingen per basisschoolleraar nam hier met maar liefst 18,6 procent af. Een leraar heeft in de gemeente Grave gemiddeld 15,6 leerlingen in de klas. In buurgemeente Landerd zitten gemiddeld 18,6 kinderen in de klas.
Leraren hebben het het drukst in de gemeente Boekel. Hier geven docenten aan gemiddeld de meeste leerlingen les, maar liefst 25,6 basisschoolleerlingen per leraar. 

De leerling-leraarratio per Noord-Brabantse gemeente is te vinden op: https://www.laudius.nl/footer/leerling-leraarratio 

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties