Grave

49 voorleeshelden in Land van Cuijk en Maasduinen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Van 22 januari tot en met 20 februari houdt BiblioPlus de gemeentelijke rondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. Maar liefst 49 leerlingen van 49 verschillende basisscholen uit het Land van Cuijk en Maasduinen hebben op hun school de voorleeswedstrijd gewonnen. Tijdens de gemeentelijke rondes vertegenwoordigen zij hun school en strijden ze om de titel ‘beste voorlezer van de gemeente…’.

Deze kanjers uit groep 7 of 8 lezen voor uit hun zelf gekozen boek. Zij worden aangemoedigd door hun klasgenootjes. Ze zullen de concentratie moeten bewaren en op alle aandachtspunten bij het voorlezen moeten letten. Een deskundige jury bepaalt de uiteindelijke winnaar. De winnaar van de gemeentelijke ronde gaat als voorleeskampioen door naar de vervolgronde en kan voorleeskampioen van Noord-Brabant of Limburg worden.

Uiteindelijk gaat uit elke provincie één kandidaat door naar de landelijke finale op 27 mei. De landelijke finale is een fantastisch voorleesfeest, waar de hele klas naartoe mag. De klas wordt opgehaald én thuisgebracht! Naast het winnen van een grote beker, wordt de landelijke winnaar een jaar lang Kinderdirecteur van het inspirerende en avontuurlijke Kinderboekenmuseum in Den Haag.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties