Grave

Op vrijdag 20 december

‘3FM Serious Request: The Lifeline’ komt door Schaijk, Reek en Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE/LANDERD - De zes 3FM-DJ's die zich in de week voor kerst tijdens ‘3FM Serious Request: The Lifeline’ inzetten voor het Rode Kruis zijn bekend. Frank van der Lende & Eva Koreman, Sander Hoogendoorn & Herman Hofman en Mark van der Molen & Rámon Verkoeijen lopen van de provincie Zeeland naar de provincie Groningen voor de slachtoffers van mensenhandel. Op vrijdag 20 december lopen de DJ’s vanaf 20 uur ook door Schaijk, Reek en Grave. (foto: NPO 3FM)

De zes NPO 3FM-dj’s van 3FM Serious Request: The Lifeline zijn Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen. (foto: NPO 3FM)

Mensenhandel is een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft, waarvan het merendeel jongeren. Om deze slachtoffers te helpen kunnen luisteraars dit jaar voor het eerst onderdeel van de route worden door middel van een sponsorloop.
De drie DJ-teams zetten mensenhandel op de kaart door te voet van Zeeland naar Groningen te trekken. Ze maken 24 uur per dag live radio en bezoeken de acties die luisteraars organiseren. Dit alles met één doel: het inzamelen van geld voor het Rode Kruis.

Chequepoint in Grave
In de week van 18 tot en met 24 december lopen de DJ's samen een route van bijna 500 kilometer in totaal. Dit jaar wordt de route afgelegd als estafette en wisselen de DJ’s elkaar af bij zogenoemde chequepoints: feestelijke evenementen waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen om hun inzameling aan de actie te doneren. De chequepoints zijn gedurende de actie afwisselend te vinden in onder meer Grave, Oss, Den Bosch en Nijmegen. Kijk voor de volledige route op www.3fm.nl/seriousrequest

Sharid Alles, zendermanager 3FM: "Het doel van 3FM Serious Request: The Lifeline blijft hetzelfde: zoveel mogelijk geld ophalen voor het Rode Kruis, deze keer zodat slachtoffers van mensenhandel geholpen kunnen worden. Luisteraars kunnen natuurlijk een plaat aanvragen of gewoon doneren, maar we juichen het ook toe als mensen zelf in actie komen of bieden op één van de vele bijzondere veilingitems. Dit jaar kunnen luisteraars ook meelopen met de dj’s op de route en zich daarvoor laten sponsoren door vrienden en familie of hun werk. Ik ben daar erg blij mee, want op deze manier komt 3FM Serious Request dichterbij dan ooit en kun je als publiek echt onderdeel zijn van de actie."

Acties aanmelden
Bezoek www.3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie over 3FM Serious Request: The Lifeline. Daar kunnen ook acties aangemeld worden en kunnen
luisteraars zich opgeven voor de sponsorloop.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties