Grave

'Alles wat speelgoed- of kind gerelateerd is'

20ste Speelgoedbeurs voor Scouting Grave op 8 en 9 november

Door Freddy Klooté

GRAVE - “Scouting Grave is alom aanwezig bij officiële en mooie momenten in het leven van de Gravenaar. Denk maar aan de hulp bij de fantastische intocht van Sinterklaas, die binnenkort ook weer op de agenda staat. Ook bij officiële kransleggingen bij herdenkingen zorgen we voor hand- en spandiensten. Op Koningsdag hebben we altijd wel een touwbrug, klimpaal of tokkelbaantje voor de jeugd. Natuurlijk zien de mensen ons ook als we op de jaarlijkse Sint Jorisviering met fakkels in optocht richting Maaskade wandelen. En ook de wekelijkse activiteiten van onze scouts krijgen thuis en op school veel aandacht”, vertelt een enthousiaste Rien Krol.

Rien Krol.

Rien Krol is sinds 1989 woonachtig in Grave: “Ik ben geboren en getogen in Waalre, een dorp onder de rook van Eindhoven. Waar bijna elk gezin wel iets met Philips te maken had. Toen mijn vrouw Dominique van der Vorst in Grave verloskundige werd, zijn we hier komen wonen. Vrij snel kwam ik in aanraking met Scouting Grave”.

Scouting Grave
“Scouting Grave bestaat al sinds de bouw van de Zittert. Wij kregen de stal, die we zelf hebben verbouwd tot een mooi onderkomen voor de scouting: de scoutingboerderij. In Waalre had ik via een vriendje al kennis gemaakt met de scouting. Leuk was dat. Alles doen wat thuis niet mocht. Vuurtje stoken, hutten bouwen, in bomen klimmen. Alles wat je in een bos kunt doen. Tijdens mijn studie heb ik niets met de scouting gedaan, maar eenmaal in Grave zag ik een bericht dat de scouting nog een leider zocht voor de zeeverkenners. Ik wist er niet veel van, maar deed het toch. Een jaar later zat ik op zeilcursus van de Scouting Zeilschool Nederland. Ik ben er nog actief geweest als instructeur. In Grave gingen we de Maas op. Een rivier met veel uitdagingen”. Rien wordt steeds enthousiaster: “Het gaat goed met de scouting in Grave. Het ledenaantal blijft constant en we hebben voor elke leeftijd passende activiteiten. Vanaf vijf jaar kun je bij ons terecht bij de Bevers. Via de Welpen, de Scouts, de SheRoMa’s en de Stam kun je tot 23 jaar bij ons blijven. Wie ouder is kan zelfs terecht bij de Plusscouts. Maar al die activiteiten en het onderhoud van de boerderij kosten geld. Daarom organiseren we al twintig jaar de Speelgoedbeurs. Ik denk dat die onderhand wel een begrip in Grave en omstreken is geworden”.

Speelgoedbeurs
“Ja, we zijn er inderdaad wat laat mee. Zaterdag 2 november komen onze scouts weer langs alle deuren met de vraag of er nog speelgoed te krijgen is voor onze beurs. Bijna alles is welkom. Speelgoed, boeken, curiosa en kleine elektronica (geen computers of beeldschermen). Alles wat speelgoed- of kind gerelateerd is kunnen we gebruiken. We hebben gemerkt dat de aangeboden spulletjes van steeds hogere kwaliteit zijn. Dat betekent dat we elk jaar minder weg moeten gooien en dat verlaagt de kosten”. Uw verslaggever vraagt zich af waarvoor de opbrengst zoal gebruikt gaat worden. Rien: ‘We hebben heel wat materialen die aan vervanging toe zijn. De patrouilletenten bijvoorbeeld. Die zijn geschikt voor 6 à 8 scouts, maar erg versleten. Ook wel duur, ja. En ook de ruimte boven in de boerderij hebben we een nieuwe vloer gegeven. Met de gehoopte opbrengst kunnen we op dit gebied weer jaren vooruit. Maar volgend jaar zijn er weer andere spullen aan vervanging toe”.

De Speelgoedbeurs van Scouting Grave wordt gehouden op vrijdagavond 8 november tussen 19 en 21 uur, en op zaterdag 9 november tussen 11 en 13 uur. De ingang is weer langs de Ooievaarshorst, naast Dedicon. Aanstaande zaterdag tussen 10 en 16 uur komen de scouts bij u langs om speelgoed op te halen en een steunkaart aan te bieden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties