Grave

2021 - Column Freddy Klooté

Door Freddy Klooté

Laat ik natuurlijk beginnen met jullie allen een zeer gelukkig en gezond nieuw jaar toe te wensen. Een jaar waarin dromen tot vervulling komen. Waarin je geliefde eindelijk ja zegt. Een jaar waarin de oncoloog zegt dat je eindelijk de kanker achter je hebt gelaten. Met een moment dat je te horen krijgt dat er in je naaste familie een nieuw leven is gekomen.
Ook een jaar waarin Covid-19 naar de geschiedenisboeken wordt verwezen. Waarin mensen dichter bij elkaar komen en samen verder leven, na die vreselijke pandemie waarin velen een geliefde hebben verloren. Een nieuwe tijd die ook de mensen met allerlei complottheorieën tot bezinning brengt. Die mensen de moed geeft om te zeggen dat ze fout waren in hun mening.

2021. Het jaar van het vaccin. De hoop. De terugkeer van een normale maatschappij. Met misschien, heel misschien, een bredere kijk op dingen en mensen die er in ons leven toe doen. Met een antwoord op de vraag wie er in die rottige tijd van corona ons ten dienste stonden. Wie er in de weg liepen. Met wellicht wat meer dan een onhoorbaar applausje in de koude buitenlucht. Met een bereidheid om ook eens iets voor een ander te doen. Al was het maar even luisteren naar die ander. Een arm om de schouder, want dat kan dan hopelijk weer.
Als kind hoorde ik van mijn ouders over die onmenselijk diepe vreugde toen de Tweede Wereldoorlog was afgelopen. Zelfs toen alles in puin lag, overheerste de gedachten van een nieuwe vrijheid. Ondanks het diepe verdriet van omgekomen familieleden ging men verder. De tijd van wederopbouw heette het deftig. Puinruimen en opnieuw beginnen, zouden we nu zeggen. Foto’s en filmpjes laten zien dat dit in saamhorigheid gebeurde. Naarmate de tijd verstreek, de huizen weer nieuw stonden te blinken, bijna iedereen zijn plekje weer had ingenomen, kon het gewone leven weer opnieuw beginnen.

Na de eerder uitgesproken traditionele nieuwjaarswensen, wens ik jullie allemaal een schitterend nieuw begin toe in 2021.

Freddy Klooté

|Doorsturen

guus

2021-01-09 00:12:26

We gaan er WEER voor !!!!

Gerard van Santvoort

2021-01-09 12:12:38

Wat zijn ze nu toch stil aan de overkant .

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties