Grave

13 juni Buitenspeeldag in Grave, Ravenstein, Schaijk en Velp

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon willen van Nederland één grote speelplek maken. Op woensdag 13 juni staat de elfde Buitenspeeldag voor de deur. In het hele land hebben al meer dan 605 scholen, bedrijven, buurtverenigingen, ouders, gemeenten en kinderen een activiteit aangemeld. Ook in Grave, Ravenstein, Schaijk en Velp wordt op 13 juni volop buiten gespeeld. Kijk voor de speelactiviteiten aan op www.buitenspeeldag.nl.

De Buitenspeeldag in Velp in 2017.

"Er zijn al veel activiteiten aangemeld, maar dat moeten er nog veel meer worden", stelt de organisatie van de Buitenspeeldag. "Want buitenspelen is vandaag de dag nog steeds niet vanzelfsprekend. Van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool zijn er meer dan 1 miljoen kinderen die niet meer dagelijks buitenspelen. Ondanks dat zij aangeven zich vrolijk en blij te voelen nadat zij een tijdje buiten hebben gespeeld (75%). Daarnaast geven kinderen aan dat zij buitenspelen één van de leukste vrijetijdsbestedingen vinden, maar toch vaker binnen dan buiten spelen."

Organiseer een Buitenspeeldag
Jantje Beton en Nickelodeon roepen mensen op een Buitenspeeldag te organiseren in hun buurt. "Zet je straat af en organiseer samen met kinderen een knikkertoernooi, tover de straat om tot een hindernisbaan, bouw hutten of ga stoepranden. Van grote tot kleine spelletjes en van knutselen tot hinkelen. Op de Buitenspeeldag is alles mogelijk. Meld je Buitenspeeldag aan en ontvang een gratis 'Stop nooit met spelen-spandoek'. Aanmelden kan tot 13 juni via www.buitenspeeldag.nl.

Koekhappen in Schaijk.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties