Grave

Reconstructie N324 tussen Oss en Grave is gereed (+ VIDEO)

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Na een jaar van wegwerkzaamheden, omleidingen en afsluitingen is de reconstructie van de N324 tussen knooppunt Paalgraven in Oss en de brug over de Maas bij Grave gereed. 0486TV sprak met projectleider Rob Leenders en gedeputeerde Christophe van der Maat over de grootscheepse operatie.De nieuwe weg, die werd geopend door gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant, is veiliger doordat er minder aansluitingen zijn op zijwegen en inritten van percelen. Er zijn twee grote turborotondes aangelegd en er zijn plekken waar weggebruikers langzaam verkeer in kunnen halen. Voor fietsers en voetgangers is het oversteken van de N324 makkelijk en veiliger gemaakt.

Duurzame weg
Op een deel van het fietspad langs de N324 zijn Wattway-zonnepanelen aangebracht. Dit zijn panelen waar je gewoon overheen kunt fietsen en die stroom leveren voor bijvoorbeeld het opladen van elektrische fietsen bij de bushalte of voor de openbare verlichting. Gedeputeerde Christophe van der Maat: “Duurzaamheid speelt bij de aanleg en het beheer van onze wegen een steeds grotere rol. Daarom dagen we marktpartijen uit om op een innovatieve manier te bouwen, nieuwe duurzame technieken te ontwikkelen en materialen zoveel mogelijk opnieuw te gebruiken. Dat is bij de realisatie van de N324 ook weer gelukt.”
De doorstroming verbetert door intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s) op bestaande en nieuwe kruisingen. Later dit jaar komen er nog draadloze temperatuursensoren in het wegdek. Hierdoor zie je nauwkeurig of het tijd is om zout te strooien bij gladheid, of juist wanneer niet. Zout heeft een negatief effect op de natuur, op de weg en op de voertuigen op de weg. Hoe minder zout, des te beter.

Belangrijk bij het realiseren van de weg was het gebruik van bestaande materialen. Zo bestaat het asfalt voor 85% uit hergebruikte materialen en is er een duurzaam bindmiddel, biobitumen, toegevoegd. Ook is dit asfalt op veel lagere temperatuur geproduceerd, waardoor er aanzienlijk minder CO2 is uitgestoten. 

Rotonde Tolschestraat Velp
Op dit moment loopt nog een ruimtelijke procedure voor de rotonde Tolschestraat in Velp en de verplaatsing van tankstation Tango naar de Industriestraat. De verwachting is dat de uitvoering daarvan in 2020 kan starten.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties