Gratis online examentrainingen voor examenkandidaten middelbare school

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Al meer dan 20.000 examenkandidaten hebben zich afgelopen week aangemeld voor de gratis online examentrainingen van OnlineSlagen. De organisatie heeft besloten examenkandidaten tot en met 6 april kosteloos toegang te bieden tot het gehele online leerplatform. Door de maatregelen om het coronavirus aan te pakken missen examenleerlingen cruciale weken op school. Onderwijs op afstand kan voor deze leerlingen uitkomst bieden.

"De komende drie weken gaan wij hoge prioriteiten geven aan de eindexamenleerlingen in het Voortgezet Onderwijs", verklaarde onderwijsminister Arie Slob. Daar wil Nick Ewbank, oprichter van OnlineSlagen, graag aan bijdragen: “We hebben gemerkt dat er onder scholen vooral grote zorgen zijn om de examenkandidaten. We zijn daarom gelijk in actie gekomen. Gezien de huidige situatie is het bij OnlineSlagen nu onze prioriteit om examenkandidaten in deze periode alle mogelijke hulp te bieden.”

Ook voor docenten
Ook docenten kunnen kosteloos toegang krijgen tot het platform, waarbij zij de voortgang van hun leerlingen op afstand kunnen monitoren. Al ruim 40 scholen hebben hier de afgelopen week gebruik van gemaakt.

Met de online examentrainingen van OnlineSlagen kunnen leerlingen onafhankelijk van tijd of plaats zich voorbereiden op de centrale eindexamens. De gehele examenstof wordt uitgelegd middels geanimeerde video’s en leerlingen kunnen uitgebreid oefenen binnen een interactieve leeromgeving. "Op deze manier kunnen leerlingen in ieder geval op de korte termijn thuis aan de slag en hopen wij achterstanden te voorkomen", geeft Ewbank aan.

Op www.onlineslagen.nl kunnen examenleerlingen een gratis account aanmaken.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties