Giro-heldinnen Van Vleuten, Vos en Van der Breggen naar Boxmeer

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

BOXMEER - Giro-winnares Annemiek van Vleuten start maandag 29 juli in Boxmeer. Dat doet ze samen met de beste rensters van Nederland. Als de nationale vrouwentop aan de start staat bij Daags na de Tour, dan staat automatisch de wereldtop op de Spoorstraat klaar voor het startschot, want de Nederlandse wielrensters domineren nog altijd de mondiale wielersport. "We dragen het vrouwenwielrennen in Nederland een warm hart toe", zegt Daags na de Tour-voorzitter Pierre Hermans. "Daarom doen we ons best de nationale top naar Boxmeer te halen. Daar slagen we ook dit jaar in."

Annemiek van Vleuten won in 2016 de Boxmeerse ronde. (foto: DndT)

Dat geldt ook voor meervoudig wereldkampioen op de baan Kirsten Wild, nationaal kampioen Lorena Wiebes, Floortje Mackaij, Roxane Knetemann en Puck Moonen, in 2017 uitgeroepen tot mooiste sportvrouw van Nederland. Ook Britt Teunissen uit Ysselsteyn, zus van Mike die op de eerste Tourdag in Brussel de rit won en het geel pakte, heeft haar komst naar Boxmeer toegezegd.
Maar Hermans is nog niet tevreden. "In Nederland barst het niet alleen van mannelijk wielertalent, dat geldt ook bij de vrouwen. En we willen dat talent allemaal de kans geven in Boxmeer te rijden. Met rensters als Ellen van Dijk, Lucinda Brand, en Amy Pieters lopen nog onderhandelingen. Alleen Chantal Blaak is er dit jaar zeker niet bij."
Evenals vorig jaar wordt het in Boxmeer geen normale wedstrijd voor de wielrensters. In totaal staan er zestien vrouwen aan het vertrek die elk achter een derny de veertig kilometer gaan betwisten. Wie wordt de opvolgster van Blaak die vorig jaar de snelste achter de opgevoerde brommer was?

Achter de schermen
Het startschot voor de vrouwenkoers is maandag 29 juli om 17.15 uur. Ook dit jaar staat het publiek twee meet en greets bij de vrouwen te wachten. Voordat de rensters bij de startstreep traditiegetrouw hun handtekeningen uitdelen, doen ze dat al eerder bij de twee jaar terug ingevoerde nieuwe meet en greet-locatie bij de Rochusrotonde. Daar kunnen de wielerliefhebbers vanaf 16.45 uur terecht om te zien hoe de rensters hun handtekening op de startlijst zetten en een kort praatje met de microfonist voeren. Welke wielrenners voor de 45ste Daags na de Tour naar Boxmeer komen is nog niet bekend. "Daar wordt achter de schermen druk aan gewerkt", zegt Hermans. Of Mike Teunnissen, Wout Poels en Steven Kruiswijk naar Boxmeer, daar kan de rondebaas nog niets over zeggen. "Maar ga er maar vanuit dat we Ysselsteyn, Blitterswijck en Nuenen niet zullen teleurstellen."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties