Girls & Tech @ BiblioPlus

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Wil jij later werken in de technologie? Er zijn heel veel toffe banen waar je terecht kunt komen. Of wil je gewoon pionieren in de belangrijkste groeisector van de 21e eeuw? Ontdek of je technologie leuk vindt op de Girls & Tech Dag van het ‘TechLab! van BiblioPlus’ en ontmoet stoere vrouwen uit de Techwereld.

Op zaterdag 6 juli staat het TechLab van BiblioPlus in het teken van girls in de technologie. Die dag organiseren we namelijk de eerste Girls & Tech Dag. Als jouw dochter 10-16 jaar is en geïnteresseerd is in design, games en robots dan kan ze op die dag ontdekken of Tech iets voor haar is. De Girls & Tech Dag is verdeeld in twee dagdelen. Elk dagdeel is er een vrouw, werkzaam in Tech, aanwezig om te vertellen over haar baan. Er is voldoende mogelijkheid om vragen te stellen. De overige tijd kunnen deelnemers aan de slag met typische TechLab-activiteiten. Ze maken kennis met verschillende programmeertalen en kunnen een robot laten rijden uit het uitgebreide assortiment van het TechLab.

“De TU Eindhoven stelt vacatures voor wetenschappelijk personeel voorlopig uitsluitend open voor vrouwen. Alle vacatures mogen half jaar lang uitsluitend door vrouwen worden vervuld. De technische universiteit wil vrouwen het liefst voor een periode van vijf jaar aanstellen. De maatregel gaat per 1 juli in en moet ertoe leiden dat volgend jaar al een op de vijf hoogleraren een vrouw is.”
(bron: NU.nl, 18 juni 2019)

Nieuwsgierig of je dochter misschien iets met technologie wil doen? Dan is deze dag echt iets voor haar. Schrijf nu in via www.biblioplus.nl. Datum en locatie: 6 juli in bibliotheek Boxmeer, Tijden: ronde 1: 10.30–12 uur; ronde 2: 13– 14.30 uur. Voor: meiden van 10 tot 16 jaar. Kosten: 4,50 per deelnemer.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties