Gezondheid

GGD opent ook Coronateststraat in Cuijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

CUIJK - GGD Hart voor Brabant opende vrijdag 23 oktober een Coronateststraat in Cuijk. De testlocatie telt vier straten en is zeven dagen per week open van 8.30 tot 17 uur. In de testlocatie kan iedereen met milde klachten worden getest op het coronavirus na het maken van een afspraak.

Indien de testvraag stijgt, de capaciteit van de laboratoria het toelaat en er genoeg materiaal en personeel is, kan GGD Hart voor Brabant de komende maanden de testlocatie in Cuijk opschalen naar zes tot acht teststraten. In dat geval kan de GGD in Cuijk maximaal 1.200 tot 1.600 testen per dag doen. Eventuele verdere opschaling is nog mogelijk door in de avonduren open te gaan.

Na Rosmalen, Tilburg en Uden is Cuijk de vierde plaats in de regio van GGD Hart voor Brabant waar mensen met klachten terecht kunnen om zich te laten testen. Een dergelijke voorziening was er nog niet in dit deel van Brabant. Mensen in de regio Cuijk moesten uitwijken naar bijvoorbeeld Uden, Helmond, Eindhoven of Nijmegen.

Testen
Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten die passen bij het coronavirus zich laten testen. Dit zijn verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk. De GGD controleert met deze testen het verspreiden van het virus waardoor we elkaar nog beter kunnen beschermen. Gratis laten testen via de GGD is op afspraak. Dat kan via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 of online via www.coronatest.nl. Voor meer informatie over het testen, kun je terecht op www.ggdhvb.nl of www.rijksoverheid.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties