Daags na de Tour live te volgen via internet

Fabio Jakobsen, Roy Curvers en Van Poppel-broers ook in Boxmeer

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

BOXMEER - Met het contracteren van Nederlands kampioen bij de profs Fabio Jakobsen (Deceuninck Quick-Step), de broers Danny (Jumbo Visma) en Boy van Poppel (Roompot) en Roy Curvers (Team Sunweb), is het profpeloton van Daags na de Tour zo goed als compleet. Mogelijk dat Jos van Emden (Jumbo Visma) nog naar Boxmeer komt, maar dat is onzeker. In totaal staan er maandag 29 juli zo’n veertig profs in Boxmeer aan de start. Rondebaas Pierre Hermans is ervan overtuigd hiermee aan alle wensen van de wielerliefhebber tegemoet te zijn gekomen.

Het peloton wordt om 20 uur weggeschoten door Erik Breukink, die dertig jaar lang de laatste Nederlandse gele trui-drager was. Totdat Mike Teunissen tijdens deze Tour de France de openingsrit op naam schreef en het geel mocht aantrekken.
Al eerder was bekand dat Teunissen de profronde van Boxmeer gaat rijden. Dat doen ook zijn Jumbo Visma-collega’s Dylan Groenewegen (ritwinnaar) en Steven Kruijswijk die als derde de Tour heeft beëindigd. Ook Wout Poels en Dylan van Baarle (beiden Ineos), de Trek-Segrafedo-renners Bauke Mollema en Koen de Kort, Cees Bol (Team Sunweb) en Sebastian Langeveld (EF) starten in Boxmeer.

Huldiging
Voordat het startschot klinkt worden de Tourritwinnaars gehuldigd, samen met Giro-winnares Annemiek van Vleuten. Via een livestream is het mogelijk het programma van Daags na de Tour de hele dag te volgen, zowel op internet als op vier grote beeldschermen rondom het parcours.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties