Energiebespaarcoaches huurders Land van Cuijk gaan aan de slag

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LAND VAN CUIJK - Vanaf eind oktober gaan 14 energiebespaarcoaches aan de slag in alle vijf gemeenten van het Land van Cuijk. Een energiebespaarcoach is een getrainde vrijwilliger die huurders begeleidt bij het grip krijgen op het eigen energieverbruik én het besparen van energie. De coach bekijkt samen met de bewoner van een huurwoning naar de mogelijkheden om te besparen op het stroom- en gasverbruik. Dat kan bijvoorbeeld door een check op de verlichting, ventilatie, verwarming en het energieverbruik van elektrische apparaten. Met energiebesparen valt bovendien ook geld te verdienen en dat is handig met de steeds verder oplopende prijzen voor energie.

Na een intensieve training zijn de coaches eind oktober klaar voor de klus. De coaches wonen in één van de vijf gemeenten van het Land van Cuijk en zijn als vrijwilliger werkzaam als energiebespaarcoach. U kunt een bezoek van een coach aanvragen vanaf 8 oktober.

"Onze coaches werken alleen op afspraak en komen dan graag bij u thuis langs voor deze energiecheck, handige tips en een antwoorden op uw vragen over uw energiegebruik. Ook kunt u samen met de energiebespaarcoach kleine energiebesparende middelen bestellen", laten de vijf gemeenten weten.

Brief huurders
De energiebespaarcoach maakt deel uit van de energiebespaaracties voor huurders in alle vijf gemeenten van het Land van Cuijk. Vanaf vrijdag 8 oktober krijgen particuliere huurders en huurders van de woningcorporaties Mooiland en Wonen Vierlingsbeek een brief met flyer over de actie in de brievenbus. In de flyer worden de onderdelen van de actie toegelicht.

Aanmelden
De gemeenten schrijven ook particuliere huurders aan voor zover die bekend zijn bij de gemeente. Inwoners die huren en geen brief hebben ontvangen, kunnen zich ook aanmelden voor de actie. Dat kan via de website van de gemeente waar u woont onder de rubriek: ‘energiebesparen’. Naast meer informatie over de energiebespaaracties voor huurders kunt u zich hier direct aanmelden voor één of meerdere onderdelen van de actie.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties