Duomarathon voor de vijfde keer door Verborgen Raamvallei

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - De Raamvallei Duomarathon trekt op zondag 22 september voor de vijfde keer door de Verborgen Raamvallei. Een evenement dat de laatste jaren steevast binnen enkele dagen na inschrijving al uitverkocht is. De deelnemers komen uit het hele land. “We zorgen ervoor dat het dit jaar weer een onvergetelijke editie wordt”, vertelt voorzitter Daniëlle Kremers.

Diverse deelnemers die het eerste jaar van de partij waren – toen 66 duo’s – staan ook dit jaar weer aan de start. Kremers vertelt: “We hebben ze gevraagd wat de Raamvallei Duomarathon voor hun zo uniek maakt. De combinatie van een sportief evenement in de prachtige omgeving, gastvrije ontvangst op onze smikkelplatskes, overal heerlijke hapjes en volop entertainment springt er voor de deelnemers echt uit. Hier kijken ze echt het hele jaar naar uit. Dat is ook de reden dat de 250 beschikbare tickets altijd zo snel uitverkocht zijn; als je één keer meegedaan hebt, wil je het niet meer missen.”

Fietsen en hardlopen
Het organiserende comité is ook dit jaar weer tot een verrassende route gekomen. De duo’s leggen deze afwisselend lopend en fietsend af. “We doen boerderijen, landgoederen, landerijen, bossen, heide en andere unieke locaties in de omgeving aan. Het overwegend onverharde parcours van 42 kilometer is niet het makkelijkste, maar de ambiance is ontspannen, gezellig en enerverend. Het gaat niet om de tijd die je als duo neerzet. Genieten is veel belangrijker. Dat geldt niet alleen tijdens de tocht, maar ook na afloop. Dan worden onze deelnemers in de watten gelegd op Landgoed De Barendonk.”

Vier het jubileum mee
Een evenement waar je dus bij wilt zijn. Kremers lacht: “Absoluut! Alleen kun je niet meer deelnemen, omdat we uitverkocht zijn. Natuurlijk kun je wel langs de route en bij de start-finish genieten. Via de smokkelroute – die je op www.raamvalleiduomarathon.nl vindt, kun je de deelnemers eenvoudig volgen. Moedig onze helden aan, zodat de sfeer tijdens deze vijfde editie onvergetelijk is. Steek je liever de handen uit de mouwen? Dan ben je natuurlijk van harte welkom als vrijwilliger. Bij interesse kan er gemaild worden naar info@raamvalleiduomarathon.nl

Ga voor meer informatie naar www.raamvalleidomarathon.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties