Dit is het perfecte moment om golf te spelen en wel hierom

Door Rik Snuiverink

Al jaren horen we dezelfde negatieve stemmen: De golfsport heeft het moeilijk. Golfen is duur, het is te moeilijk en het duurt lang. Dat is jammer en onterecht. Net zoals andere sporten is ook golf geëvolueerd en hipper geworden. Trendy golfkleding is te koop in iedere grote sportwinkel en gerecycleerde golfballetjes bestel je online aan lage prijzen. Je traint er de hersenen mee en het houdt je fit en gezond. Er zijn verschillende redenen waarom golf niet alleen een sport is voor rijke, oude mannetjes maar ook voor jou.

Golfers leven vijf jaar langer
Het imago dat golf geen echte sport is omdat je geen zware, fysieke inspanning hoeft te doen klopt niet. Golf is een olympische sport en heel goed voor de gezondheid. Onderzoek aan een Zweedse universiteit heeft aan het licht gebracht dat golfers gemiddeld vijf jaar langer leven dan niet-golfers. Hoe lager de handicap, hoe hoger de levensverwachting. Golfers leggen al gauw zeven kilometer af tijdens een 18 holes golfronde. De golfswing maakt de spieren en gewrichten soepeler.

Golfen maakt je slimmer
Golfen draait niet alleen om met een goede slag het balletje te raken. Je traint er ook je hersenen mee. Golf is voor 90% een mentaal spel. Voor iedere slag is uiterste concentratie nodig. Hoe meer je golft, hoe makkelijker je je kan focussen op de slag en jezelf afsluiten van de buitenwereld. Het vergt eveneens strategisch denken. Hoe verder je wandelt, hoe beter je strategische keuzes worden en hoe groter je zelfvertrouwen wordt. Vertrouwen in je beslissingen, in je swings en in je putten.

Materiaal en hippe golfkleding aan democratische prijzen
De tijd dat je voor golfballetjes, clubs en een golfoutfit duizenden euro’s moest besteden in een speciaalzaak is al lang voorbij. Golfkleding vind je tegenwoordig in elke grote sportwinkel en materiaal bestel je gewoon online. Out-of-Bounds bijvoorbeeld is een webshop die alleen maar golfballen verkoopt. Je hebt keuze uit driehonderd verschillende modellen en ten laatste drie dagen later zijn ze al geleverd. De prijzen liggen lager dan in een winkel omdat de golfballetjes gerecycleerd zijn. Dit wil zeggen: opgevist uit het water, gereinigd en opnieuw te koop voor een fractie van de prijs van een gloednieuwe golfbal. Golf spelen kost je dus geen fortuin.

In de buurt
Nederland telt ongeveer 215 officiële golfbanen. Daarnaast zijn er nog andere golfbanen maar die zijn niet officieel. Je kan er wel oefenen maar niet je handicap verbeteren. In Zeeland zijn er negen golfbanen. Op leadingcourses.com kunnen golfers een score geven aan de golfbanen. Golfclubs Grevelingenhout en De Goese Golf krijgen de hoogste score. Het Zeeuwse polderlandschap leent zich dan ook uitstekend voor uitdagende waterpartijen en afwisselende banen.

Twijfel je nog? Niet doen. Nu telewerken nog een tijdje de norm blijft, wordt het een uitdaging om voldoende buiten te komen. Golfen kan alleen maar buiten en zal je motiveren op tijd en stond frisse lucht in te ademen en vitamine D op te nemen. Je zal snel merken dat je meer energie hebt. Je hoeft je trouwens niet onmiddellijk voor een jaar in te schrijven. Alle golfclubs bieden de mogelijkheid om een kennismakingsles te volgen. Zo weet je gelijk of deze sport iets voor jou is.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties