Digitaal IC-café voor IC-patiënten met corona

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Op donderdag 21 januari vindt een landelijk digitaal IC-café plaats voor patiënten die met COVID-19 op een IC-afdeling hebben gelegen. Ook hun naasten worden uitgenodigd mee te doen aan de digitale bijeenkomst. Wie erbij wil zijn kan zich aanmelden door een e-mail te sturen naar intensive-care-cafe.ic@radboudumc.nl. 

De bijeenkomst vindt plaats van 19.00-20.00 uur. Het thema is: problemen en herstellen na de IC. Naast een korte presentatie over problemen na een IC-opname (én corona) kunnen deelnemers met elkaar in gesprek om hun ervaringen te delen.

Wat is het IC-café?
Het IC-café is ontstaan omdat uit gesprekken met voormalige IC-patiënten blijkt dat daar grote behoefte aan is. Een opname op de intensive care kan erg ingrijpend zijn voor de patiënt maar ook voor diens naasten. In het IC-café werken de IC-afdelingen van Bernhoven, het Radboudumc en het CWZ ziekenhuis uit Nijmegen en Maasziekenhuis Pantein Boxmeer samen. Vanwege corona vinden er nu geen fysieke bijeenkomsten plaats. De digitale bijeenkomst is een welkom alternatief.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties