Cursus: omgaan met gedragsproblemen in de sport

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

BOXMEER - Het regioloket Uniek Sporten Noordoost-Brabant biedt donderdag 19 april de cursus 'Omgaan met gedragsproblemen in de sport' aan. Tijdens de cursus worden handvaten uitgereikt hoe je als trainer, docent, instructeur of professional kan handelen binnen praktijksituaties als het even niet loopt zoals gewenst. Kinderen en jongeren met gedragsproblemen ervaren daardoor meer plezier in sport en bewegen, en leren sneller als er op een passende manier training of les wordt gegeven.

De cursus bestaat uit een theoriegedeelte van een half uur, waarbij je informatie krijgt over verschillende gedragsstoornissen (zoals ADHD, autisme-spectrum), etnische achtergronden en gezinsproblematieken die mogelijk ten grondslag kunnen liggen aan het vertonen van (afwijkend) gedrag van kinderen en jongeren. Daarna worden een uur lang (met een korte pauze) verschillende casussen besproken. Aan de hand van voorbeelden krijg je tips en trucs hoe je in de gymzaal, de kantine, de kleedkamer, in de fitnessruimte, het zwembad of op het sportveld beter kan omgaan met deze specifieke doelgroep.

De cursus wordt gegeven door een psychomotorische therapeut, begeleider van g-teams en eigenaar van de module Dutch Urban Survival en vindt deze keer plaats in De Weijer aan de Raetsingel 1 in Boxmeer. De cursus wordt georganiseerd vanuit Uniek Sporten Noordoost-Brabant.
De cursus is geschikt voor iedereen die in aanraking komt met deze doelgroepen. Voor trainers en coaches van non-profit sportaanbieders wordt de cursus tegen een gereduceerd tarief van 15 euro per deelnemer aangeboden. Voor professionals of deelnemers van een commerciële sportaanbieder kost de cursus 30 euro per deelnemer. Iedereen ontvangt een deelnamebewijs en ervaringscertificaat vanuit het regioloket. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Justin Hendriks via justin@sport-expertise-centrum.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties