COLUMN: Tradities

Door Piet Schrijen van Schrijen Afscheid en Herinnering

Wat verbindt ons met elkaar. Tradities en rituelen spelen in onze huidige tijd nog altijd een belangrijke rol. Het is zelfs zo dat in onze moderne samenleving waarin trends en rages elkaar snel opvolgen er een groeiende behoefte is om tradities en rituelen in stand te houden. Maar ze veranderen sneller dan ooit. Bij Buitenplaats Zevenhutten gaan we op Tweede Paasdag dit thema uitlichten door een Expositie te houden ‘Weet je nog’.

Elkaar begrijpen
Wie had jaren geleden kunnen bedenken dat iedereen een mobiele telefoon op zak zou hebben. Nu loopt jong en oud met een mobieltje en lijkt het alsof wij niet zonder kunnen. Het tempo van de veranderingen is enorm toegenomen. Wie kan zich een leven zonder email of social media nog voorstellen? Om elkaar te begrijpen moeten wij de betekenis van elkaars belangrijkste tradities en rituelen weten. Door kennis te hebben van de achtergronden van de eigen of andere gewoontes, leer je jezelf en elkaar kennen en respecteren. Eigenlijk weten we heel goed dat we rituelen nodig hebben omdat het ons houvast biedt. Ze helpen bij mooie, leuke en moeilijke momenten. Tradities en rituelen zijn ontstaan omdat ze een functie hadden. Maar omdat ons leven verandert, passen we gewoontes of gebruiken aan, aan de tijd waarin we leven. Er wordt voorspeld dat ‘tradities’ dé trend wordt voor de komende jaren.

Verbinding met elkaar
Daarom is het ook een bewuste keuze om het crematorium wat wij in 2018 hebben gebouwd niet crematorium te noemen. Wij zijn van mening dat we in de toekomst steeds meer verbinding gaan zoeken met elkaar. Het thema natuur, recreatie en herinnering is passend voor de tradities en rituelen waar we nu en in de toekomst behoefte aan hebben. Mensen moeten heel erg wennen aan het idee dat in het crematorium ook andere tradities en rituelen een plek hebben. In deze volle overtuiging hebben we dan ook, de plek waar het crematorium onderdeel van is, Buitenplaats Zevenhutten genoemd.

Ontmoeten
Samen met inwoners van de regio hopen we Buitenplaats Zevenhutten te maken tot een unieke plek om elkaar te ontmoeten. Een plek voor verbinding. Waar verhalen en herinneringen gedeeld worden. Waar tradities en rituelen in eren worden gehouden. Maar ook nieuwe tradities en rituelen ontstaan. Daarom houden wij een Expositie op tweede paasdag ‘Weet je nog’ om jong en oud met elkaar te verbinden.

Voor meer informatie bezoek onze website www.zevenhutten.nl, instagram of facebookpagina.

Piet Schrijen
Schrijen Afscheid en herinnering
Hollesteeg 1a
5831 TH Boxmeer
0485–521111

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties