CDA Land van Cuijk presenteert kandidatenlijst

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LAND VAN CUIJK - Tijdens de algemene ledenvergadering van 28 augustus hebben de leden van het CDA Land van Cuijk de kieslijst voor de aanstaande herindelingsverkiezingen vastgesteld. Partijleider Bouke de Bruin voert een lijst aan met maar liefst 50 kandidaten. Jochem Jacobs (foto) uit Velp staat op plaats 5.

Partijvoorzitter Bart Claassen over de keuze: “CDA Land van Cuijk kent een bovengemiddeld hoog aantal enthousiaste leden. We hebben momenteel maar liefst 25 actieve CDA-raadsleden in de vijf huidige gemeenten. Tel daarbij op dat er ook nog vier CDA-wethouders afgelopen raadsperiode actief zijn geweest. Een enorme luxe. Het liefst zien we alle 50 kandidaten in de top 5, maar wij hebben vooral gekeken naar een jong en dynamisch team en ervaren mensen. Er komt een nieuwe gemeente en wat ons betreft mag de nieuwe generatie het nu laten zien.”

Kandidaten uit Escharen, Gassel, Grave en Velp
CDA staat voor lokale vertegenwoordiging, stelt de partijleider Bouke de Bruin. "Wij hebben in nagenoeg alle 32 dorpen (en één stad) CDA-kandidaten en -leden wonen. Het is voor CDA Land van Cuijk topprioriteit dat alle dorpen vertegenwoordigd worden in de gemeenteraad van onze nieuwe gemeente. Om deze reden is er heel bewust gekozen om een koppeling te maken tussen verschillende expertises en geografische spreiding.”
Zo staan naast Jochem Jacobs uit Velp, Ben Peters (nummer 14) uit Grave, Peter Kempen (21) uit Escharen, Jos van den Broek (22) uit Gassel en Roland Eijbersen (34) uit Grave op de lijst. Verder op de lijst zijn ook Bas van de Wiel (41), Wietse Burger (48) en Jolan van Noye (49) terug te vinden. “Het is hartstikke belangrijk dat Escharen, Gassel, Grave en Velp een duidelijke stem krijgen in de nieuwe gemeenteraad en juist daarom ben ik erg trots op deze mensen."

Verrassende nieuwkomers
Joep Baltussen (nummer 11 op de kieslijst) uit Sint Anthonis, Jels Toonen (16) uit Ledeacker, Nicole Brands–de Kleijn uit Velp (27) en Robert van Hemmen (33) uit Cuijk zijn veelbelovende talenten en komen als nieuwkomers op de lijst. Opvallende nieuweling is ook Celal Gonen uit Cuijk, maar vooral bekend van restaurant Kapadokya in Boxmeer. Hij staat op plaats 23. Ook opvallend is de rentree van Pierre Bos (oud-wethouder en oud-burgemeester) uit Sint Anthonis als lijstduwer op plaats 50.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties